23 de mii de pași în Hamburg

Chiar dacă locuitorilor din Hamburg le place să glumească, că pot umbla pe apă, se poate vizita Hamburgul și pe uscat.

23.000 de pași echivalenți a cca 16 km, sunt suficienți sa te îndrăgostești de oraș și să îți dorești să petreci câteva zile.

Dar dacă ai timp doar de o zi de vizitat, iată la ce ajung cei 23.000 de pași.

La câteva minute de la gara centrala se află biserica St. Petri, una din cele mai vechi biserici gotice din Hamburg. Dacă biserica are un turn ce se poate vizita, nu se poate rata experiența de a urca 544 de trepte pe o înălțime de 123 metri. Ajungând sus, crezi ca ți se taie respirația de la urcat, dar defapt este de la panorama orașului.

Biserica St. Petri
Vedere din turnul bisericii
Vedere panoramică din turn

În imediata apropiere se află Primăria, care este totodată și sediul Senatului și Parlamentului Orașului Liber Hanseatic Hamburg. Clădirea de stil neo-renascentist, are o lungime de 133 metri cu un turn înalt de 112 metri.

Rathaus Primăria
Curtea interioara

Personal, m-a impresionat cel mai mult Districtul Depozitelor, asa numitul Speicherstadt. Construcția lor pe suporți de lemn în stil Gotic a început în 1888. Atmosfera este asemănătoare cu o plimbare între canioane cărămizii. Acum, unele din depozite sunt transformate în apartamente, muzee, restaurante sau chiar case imense de parcări.

Din zona canalelor se vede deja zona portuara nouă, Hafen City. Inaugurat in 2008, a fost construit pe fluviul Elba, și încă este în dezvoltare. Se vor crea 12.000 locuri noi de munca, centre culturale și de distracții.

Momentan, atracția principală este Elbphilharmonie.

Finalizat în 2017, forma lui enigmatica amintește valurile, are 1000 de ferestre curbate, și poate fi admirată panorama orașului dar mai ales a portului.

Sala de concerte Elbphilharmonie
Vedere panoramică Elbphilharmonie
Vedere panoramică Elbphilharmonie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s