„Un ban, dar se adună! ” – cum să economisești cheltuind

Am ajuns în Germania în anii 90, unde am cunoscut o doamnă de vreo 60 de ani, care practic mi-a definit într – o singură expresie concepția germană de #farabaniaruncati. Era vorba despre modificarea unui abonament, prin care ea economisea o sumă modică, de câțiva eurocenți. Am întrebat-o, dacă diferența este așa de mică, de ce se mai deranjează? Ea s-a mirat, cum pot întreba așa ceva, și mi-a răspuns :”Un cent, dar se adună!”

Sunt un pic săsoaică. Adică stră-străbunicul meu era sas, și după câteva generații, am și eu ceva urme de săsoaică în mine. O fi de la asta sau nu ( eu susțin cu tărie că da), întotdeauna am avut tendința să studiez prețurile, să le compar, să compar raportul preț / calitate, și să cumpăr ceva la cel mai bun preț posibil. Îmi place să fiu convinsă că am profitat maxim de ofertele disponibile. Sunt genul de om, dacă am un voucher sau un cod de reducere, îl folosesc. Îmi place să adun puncte de fidelitate, să îmi fac carduri la diferite magazine și să profit de oferte.

Să economisești ca să te îmbogățești? Visul multora este să fie bogați. Sau doar vor să își asigure un trai decent la bătrânețe. Sau poate vor să dea la copii, sau să-și îndeplinească un vis extrem: o călătorie în jurul lumii.

Oricare ar fi motivul, se pot economisi bani cu trucuri simple, chiar și în viața de zi cu zi.

Gândește-te pe termen lung. Nimeni nu se poate îmbogăți peste noapte. Dacă câștigi la lotto poți. Dar pe termen lung este nevoie de răbdare, perseverență.

Se pot reduce cheltuielile zilnice, se poate schimba furnizorul de energie, TV sau de telefon.

Dar ce te faci, când îti plac și cumpărăturile? Cum se poate găsi o modalitate de a cheltui și a câștiga bani in același timp?

Am auzit de platformele cashback, dar niciodată nu am studiat, crezând că este imposibil să existe așa ceva. De curând am aflat de CashClub și am început să studiez platforma.

Care sunt avantajele cumpărăturilor online și a folosirii unei platforme cashback?

Câștigi timp, deoarece se evită deplasarea la magazin. Este suficient să stai in fața calculatorului, savurând o cafea, un ceai sau un pahar de vin. Nu trebuie să cauți locuri de parcare, să stai in trafic, să intri într-un magazin mare, cu care nu esti familiarizat, și să cauți produsele. Nu trebuie să te duci de la un magazin la celalalt, deschizi doar un alt Tab pe browserul tău. Poți compara ușor prețurile platforma CashClub are un comparator de prețuri integrat.

Nu este stresant. Nu trebuie să te plimbi prin mulțime, sau să stai la rând. Returnarea este mai ușoară, sau dacă te razgândești, anulezi comanda mai ușor. Poți cumpăra fără să te vadă cineva ce anume cumperi si cât.

Poți cumpăra din magazine care nu exista fizic în localitatea ta. Platforma CashClub are peste 800 de magazine partenere, începând de la cărți, haine, pantofi, jucării, electrocasnice și multe altele. Varietatea este mai mare online decât în magazinele fizice. În mediul online se pot căuta produsele potrivite aplicând câteva filtre. Se pot cumpăra produse care sunt confecționate oriunde în lume. Sunt review-uri, poți citi rapid câteva păreri ale persoanelor care deja au cumpărat acel produs.

În magazinele online sunt multe cupoane de reducere, mult mai multe decât în magazinele fizice. Și hoppa, aici intervine și varianta de a cumpara prin CashClub! Chiar dacă se cumpără prin platformă, reducerile rămân valabile, plus se câștigă și din cashback.

Un alt avantaj a platformei CashClub este, că pot să-mi invit prietenii și câștig și eu 30 lei, și ei, plasând o comandă validă de pe linkul meu. Win-Win.

Cum se foloseste o platformă de cashback ?

Se accesează site-ul https://cashclub.ro și se instalează extensia browser.

Și evident, este disponibil și în aplicații. Se poate folosi pe telefon oriunde si oricând.

Știți ce mă enervează acum ? Da, pe mine „un pic” săsoaică? Că nu știam de aceasta platformă mai de mult. Adică anul trecut, la începutul perioadei pandemice, când foarte multe din cumpărăturile mele le-am mutat online, chiar dacă îmi era dor de o plimare în malluri ( închise pe vremea aceea ). Că nu știam de platformă în perioada Crăciunului, chiar dacă este sărbătoarea în care dăruiești cu drag, dar cui nu i-ar place să primească și ceva inapoi ? Puteam să îmi cumpăr niște cizme mai neobisnuite. Că deh, cum sa dai atâția bani pe un moft ? Păi uite așa ! Cu CashBack, folosind banii adunați din cumparaturi de-a lungul anului.

Dar nimic nu este pierdut ! Îmi reînnoiesc o parte din garderoba de primăvară, pot cumpăra cărți, uite că și cuptorul cu microunde este destul de vechi, pot cumpăra chiar și alimente……și uite cum apare luminița în capătul tunelului sub forma acelei cizme moft ?

Voi pentru ce ați folosi banii economisiti?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s