Vintage sau Outlet? Călătorie în timp

De ce dorim, noi fetele, să devenim prințese ? Nu doar pentru bogăție , fiindcă la vârsta aceea nu ne dăm seama, nu știm cum este să ai un job de la 9 la 5. Dorim să devenim prințese, fiindcă acest lucru implică haine frumoase, pantofi frumoși, baluri și un castel. Și un prinț.

Castelul Teleki a fost construit de familia Teleki în localitatea Gornesti, județul Mureș. Numit „cel mai frumos castel din Ardeal” și „comoara Mureșului”, complexul se află la 15 km distanță de Reghin, fiind construit în stil baroc. Castelul Teleki este așezat în cadrul unui impresionant parc dendrologic cu statui alegorice. La începutul anilor 1400, a fost ridicată o cetate, construită parțial din piatră, cu două bastioane și două turnuri mai mici. A luat forma actuală în jurul anului 1650.

După al doilea Război Mondial, castelul a fost jefuit, biblioteca distrusă. O soartă obișnuită în țările comuniste.

Sună trist, dar speranța nu se stinge, cu câțiva ani în urmă a primit șansa de a străluci din nou.

Și noi putem vizita castelul, putem să readucem atmosfera de altă dată, cu îmbrăcăminte adecvată și evident cu atitudinea unei prințese.

Ne putem plimba în camerele cu decorațiuni de epocă, cu o rochie adecvată unei serate sau al unui concert de Bach cântat de un cvartet.

 

Ne putem plimba în grădina castelului, printre statui. Putem să stăm și să citim pe o bancă lângă lac, într-o rochie fluidă.

 

 
Dar unde să căutăm aceste ținute ?

Tuturor le place o doză mică de vintage. Este chiar greu să nu te lași prins în mreaja hainelor cu un bagaj istoric atât de mare. Alegând vintage, îmbrăcăminte sau încălțăminte second hand, este o modalitate bună de a încuraja concepția de sustenabilitate  sau slow fashion. Shopping în acest fel, nici nu costă  atât cât ar costa să cumperi haine de firma noi, iar cumpărând din outlet, putem avea același haine de firmă cu alt preț.

Ca să ne asigurăm, că alegerile noastre sunt sustenabile, putem investi în îmbrăcăminte și încălțăminte confecționate din materiale rezistente, care suportă trecerea timpului.
Alegerea este cât  de simplă la Evernisaj. Pe lângă secțiunea de second hand,  pe https://evernisaj.ro, există și o secțiune de  outlet dama, genti femei, outlet barbati.

Site-ul este bine structurat, se filtrează și se sorteazâ totul foarte ușor. Și de ce este important acest aspect ? Cred că cel mai usor ne răspund cei de la Evernisaj de pe prima pagină a site-lui: „Stii cum se spune că „după bărbați și tramvaie să nu fugi niciodată, că oricum va veni altul”? Uite un sfat mai bun: uita de aceasta zicală cât esti pe aici, pe la noi. Pe acest site, la fel ca și în viață, marile oportunități pot fi ratate, dacă stai prea mult pe gânduri. Chiar acum, în timp ce citesti aceste rânduri,  produsele noastre dispar din stoc. Spre binele tău,, vom continua cu o descriere mai putin amuzantă pe care nu ne supărăm dacă nu o citești. Cu alte cuvinte, te ajutăm să te desprinzi de prima pagină din site și să-ți cauți produsele preferate. Cu plăcere! Bun venit la Evernisaj! Sifonierul online cu produse unice, outlet si second hand, de la branduri de renume pentru femei și  bărbați  care te ajută să ai un stil aparte, greu de copiat. Haine unice ca tine! Haine femei, haine barbati, accesorii femei, accesorii barbati, pantaloni femei, pantaloni barbati, incaltaminte femei, incaltaminte barbati, geci femei, geci barbati.

Tu unde ai calatori in timp ?

 

      • Surse foto:
       • Castel:  Fotubak – Balazs Csaba
       • Unsplash

 

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s