Frisomat: Un sfert de veac construiți în România

Anul trecut cândva în toamnă, mi-a apărut o știre pe Facebook: ” Pandemia a dus la închiderea multor fabrici şi afaceri. Şi totuşi, pe unele le-a ajutat să prospere. Este şi cazul unei fabrici din Breaza – hala metalica Frisomat, judetul Mures, singura producătoare de velomobile din țara noastră.…”

Breaza este un sat lângă Reghin, unde locuiesc. Știam de fabrica de velomobile, dar nu știam că Hala Productie era construită de Frisomat. Cunoșteam brandul, fiindcă erau foarte prezenți la multe târguri agricole pe care le-am vizitat. Credeam că se ocupă doar de hală agricolă, nu și de hala industriala.

Mno, uite ce mică e lumea!

Cine este Frisomat ?

In cifre:

  • 1978 anul fondării Frisomat Belgia
  • 1996 anul fondării Frisomat România în Piatra Neamț
  • 25 ani construiți în România
  • 974 de hale metalice construite în România
  • 982.000 mp construiți în România
  • 869 de antreprenori din România – parteneri de încredere Frisomat
  • 14 filiale în toată lumea
  • 100 țări – activează Frisomat
  • 35.000 proiecte la nivel global
  • 450 angajați la nivel mondial

De 25 de ani, Frisomat susține dezvoltarea companiilor din România, prin construcția spațiilor de depozitare, producție, magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale, ferme de animale. Iar prin realizarea sălilor de sport, hangare de avioane și spații de recreere susține dezvoltarea sportului și petrecerea timpului liber. 

Frisomat este printre puținele companii de construcții din România care acoperă întreg ciclul constructiv: Proiectează, Produce, Livrează, Construiește / Montează hale metalice.

Pentru fiecare proiect investesc întreaga lor expertiză, astfel încât fiecare antreprenor și afacere care le-au ales drept partener obțin cel mai bun raport calitate-preț posibil.

De ce să aleg chiar Frisomat ?

Experiența. Au construit 974 de hale doar in România ! Pe lângă sediul central din Piatra Neamț, au birouri în Otopeni și Cluj Napoca, acoperind toată țara.
Frisomat România este unul dintre cei mai importanți jucători din piața de hale metalice din oțel galvanizat.

Soluții complete. Hala este montată rapid, cu echipe proprii Frisomat. Cum? Prin controlul total asupra întregului proces de proiectare, producție, livrare și montaj.

Personalizare. Halele metalice Frisomat sunt clădiri construite la comandă. Datorită gamei largi de caracteristici structurale, aposibilități mari de a personaliza showroom-ul, si pot chiar adăuga elemente individuale la proiectare.

Montaj rapid. Fiecare hală este proiectată să fie montată eficient și cu ușurință. Echipele de montaj Frisomat sunt experimentate și lucrează cu desene de ansamblu 3D detaliate. Profilele din oțel sunt ușor de manevrat în șantier. Datorită standardelor de producție și a sistemului de montaj efectuat cu echipe proprii experiementate, halele metalice Frisomat au un timp de constructie medie de 3-5 săptămâni.

Adaptabilitate. Halele metalice Frisomat sunt construite pentru a satisface cerințele specifice. Asta înseamnă că se poate adapta hala metalică la afacerea mea.

All inclusive. Cu Frisomat, am un partener de construcție cu un control total de la proiectare, producție, livrare și până la montaj. Și asta nu se oprește aici. Echipele Frisomat sunt profesionisti, calificati si eficienti. Pot să am o hală metalică la un preț bun, calitativ, de la inginerie la execuție practică, în fiecare detaliu.

Costul redus. Da, nu mi-e totuna, cât mă va costa. Dar stiu, ca o hală metalică are un preţ rentabil pentru orice afacere deoarece această formă de clădire este pre-proiectată, timpul petrecut în timpul construcției la fața locului este mult mai mic decât în cazul altor construcţii. O construcție mai rapidă înseamnă, de asemenea, că pot începe să utilizez hala metalică și să câștig bani mai repede.

Accesibilitate. Este destul de simplu de cumparat o hală metalică Frisomat: îmi preiau cererea, proiectează hala, produc materialele si livrează. Echipele lor de montaj din România construiesc hala metalică.

Recunoaștere mondială. De la începuturi, de acum 40 de ani, au construit 35.000 de clădiri în toată lumea. Au filiale în 14 țări și facilități de producție în Belgia, Rusia și Brazilia.

Susținut de inovație. Departamentele lor de Cercetare și Dezvoltare, alături de cercetători de cel mai înalt nivel, deschid calea către soluții revoluționare. Construcțiile Frisomat din oțel laminat la rece necesită cu 30% mai puțin oțel, fiind, cu toate acestea, solide și durabile.

Partener de încredere. Frisomat este o afacere de familie. Valorile și angajații sunt importanți pentru ei. Asa se pot construi relatii de lungă durată.

Durabilitate totală. Procesul de fabricație Frisomat este durabil. 50% din energia consumată provine de la panouri solare. Folosesc mai puțin oțel, transportă inteligent și reduc deșeurile la minimum. Oțelul este 100% reciclabil.

Eficiență și calitate. Frisomat pune accent pe eficiență, seriozitate, consultanță şi un raport avantajos calitate-preţ în construcţia de hale industriale. Astfel, o să am o hală industrială la cheie.

Posibilități fără limite. De la o fermă la spațiu pentru birouri. De la o arenă de echitație la un hangar pentru aeronave. Cu siguranță, o să găsim împreună soluția cea mai bună, adaptată perfect cerințelor mele.

Sursa foto: Frisomat

Ce mi-aș dori ?

Îmi place să tricotez ba o pernă, ba o fustă, ba o căciulă, să croșetez bijuterii, să lucrez la diferite proiecte, combinând plăcerea de a crea și de a oferi unicate lucrate manual.

Ca orice om, chiar dacă sunt fericită în lumea mea, cu hobby-ul meu, nu pot să nu visez câteodată, ce ar fi dacă mi-aș dezvolta acest hobby.

Visul meu ar fi, să am câteva persoane în jurul meu, cu care să creez serii mici si unicate, să pot diversifica ceea ce fac. Și să creez poate odată o colecție întreagă.

Pentru aceasta am nevoie în primul rând de o locație, nu foarte mare. O zonă de showroom, de primire clienți, o zonă de atelier unde se desfăsoară partea de creație, producție si o zonă administrativă.

Sunt friguroasa, deci pereții trebuie să aibă o izolație termică bună pentru a economisi energie la încălzire.

Sursa foto: Frisomat

Chiar dacă va fi o construcție metalică, totuși vreau să fie din materiale de cea mai bună calitate, având astfel o durată de viață mai lungă, cu costuri reduse de întreținere.

Halele metalice pot fi usor modificate, extinse. Facilitatea de extindere a unei hale metalice la o etapă ulterioară poate fi integrată în detaliile de proiectare și construcțiile originale. Deci, dacă mă gândesc să mă extind, pot integra un nou atelier sau un depozit mai mare în hala deja construită.

Fiind vorba de creație și lucru manual, o să am nevoie de spații luminoase. Halele metalice permit acest lucru, fără a fi nevoie să se monteze stâlpi în interiorul clădirii, ceea ce optimizează utilizarea spațiului interior.

Birouri elegante cu confort maxim. Pardoseala din lemn și panourile de perete perfect izolate, ferestrele și uși integrate perfect. Sa fie cald, luminos și liniștit.

Vreau o hală, care să mă reprezinte și din punct de vedere cromatic. Să fie galbenă, cu elemente roșii și verzi, conform logo-ului meu.

Sursa foto: Frisomat editat cu Canva

Bine, încă am nevoie de finanțare. Trebuie să fac un proiect hala metalica, să pot încerca să accesez fonduri europene, sau alte surse.

Este un vis frumos, dar poate nici chiar nerealizabil, să am hala mea metalică galbenă Trico Lona.

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s