Pardoseli la cheie cu Alma Parchet

Nici nu mai știu cât timp a trecut de la ultima renovare majoră. Fiind bloc nou, construit pe vremea comunismului, totul s-a făcut în grabă. Parchetul era frumos, lemn masiv, dar cu timpul, lemnul a început să  lucreze și s-au format rosturi destul de mari. Mai era la modă, să se remonteze parchetul, sau îl șlefuiau și-l lăcuiau din nou. Evident, cu lac ce se găsea atunci. Se usca greu, își pierdea luciul repede…..

A venit schimbarea din ’89, au apărut tehnologii noi, posibilități noi și am profitat de noile parchete laminate apărute pe piață. Am cumpărat la preț moderat, nu cel mai scump, o culoare alb spre gri, de 8 mm. Am adunat tot ce am invatat la orele de de geometrie în care calculam suprafețe și arii și în care rezolvam probleme de genul acesta. Coșmar. Să nu povestesc stresul, că „oare nu cumpăr  prea puțin? dacă nu îmi ajunge, oare mai găsesc? oare nu cumpăr prea mult? dar mai bine mai mult, ca o pun deoparte, decât să nu îmi  ajungă!” Și acum mai am în garaj aproape un pachet.

Am chemat meseriașul să monteze. A montat. Cum a putut. Dar fericirea era mare! Au dispărut rosturile, nu mai era lacul lipicios, arăta modern. Un alb spre gri, un vis !

Am schimbat mobila între timp, dar parchetul nu a rezistat cât  mi-aș fi dorit. Nu era de trafic greu, cred ca nici nu știam pe vremea aceea ce înseamnă, ce să aleg.

Va trebui să-mi schimb centrala la un moment dat, și m-am gândit, cu ocazia aceasta, ar fi bine, să montez încălzire în pardoseală.

Ce tip de pardoseală să aleg ?

Parchet? Gresie? Parchet laminat? Parchet lemn masiv? Gresie imitație parchet? Oare nu va fi rece, chiar dacă am încălzire în pardoseală?

Cu o cafea lângă  mine, și  niște fursecuri, și o muzică bună, încep să caut pe internet.

Așa am găsit compania Alma Parchet, o companie specializată în montare și finisare parchet masiv, parchet din lemn stratificat, scări, pardoseli de exterior si lambriuri. Obiectivul lor este ca fiecare proiect implementat să corespundă dorințelor clienților. Au o echipă formată din profesioniști cu experiență, abordează fiecare lucrare cu seriozitate și promptitudine, sunt atenți la detalii.

Ce avantaje am cu Alma Parchet ?

Consultanță. Oferă consultanță gratuită în alegerea parchetului și fac lucrări de montaj la cheie. Ajută la alegerea parchetul potrivit, se ocupă de măsurători la cerere, de calcul necesar de materiale cu minim de pierderi, transport, montaj și finisaj. 

Garanție până la 30 ani. Colaborează cu producători de parchet de renume, astfel produsele sunt de calitate.

Transport gratuit. Produsele se livrează la adresa indicată în contract, beneficiarul asigură doar manipularea si depozitarea.

Diversitate. Alma Parchet oferă parchet masiv, parchet triplu stratificat, parchet dublu stratificat, deck și lambriuri, confectionate dintr-o gamă largă de specii de lemn.

Termen de livrare. Respectarea termenului de livrare înseamnă respect pentru clienți. Iar daca nu se livrează la termenul indicat în contract din cauza lor, se oferă garantat o reducere de 10 % din valoarea contractată.

Unicitate. Pentru interioare exclusiviste, doar la comandă, oferă parchet cu finisaje realizate manual, astfel încât pardoseala să fie unică.

Daca ești una dintre persoanele pentru care timpul contează și cauti servicii complete pentru a rezolva problema parchetului în apartamentul, vila sau biroul tău, Alma Parchet oferă servicii la cheie de montare parchet.

Ce tip de parchet se recomandă pentru sistemele de încălzire în pardoseală ?

Sistemele de încălzire prin  pardoseală degajă constant căldură, iar unele pardoseli pot fi afectate pe termen lung. Pe de altă parte, nu doar rezistența este un motiv – se montează doar pardoseli compatibile pentru ca eficiența să fie sporită – transferul de căldură să fie rapid și să nu crească nejustificat facturile. Parchetul potrivit trebuie să fie stabil dimensional și să aibă transfer termic bun.

Parchet pentru incalzire in pardoseală este soluția de a avea un interior cald, atât termic, cât și vizual. Alegerea optimă pentru acest tip de pardoseală o reprezintă parchetul dublu stratificat.

Când spunem că parchetul trebuie să aibă transfer termic bun, ne referim la felul în care căldura va trece prin parchet, cum aceasta va fi distribuită și cum va rezista și parchetul. E important să alegi parchetul potrivit pentru încălzire în pardoseală. Aceasta dacă nu vrei ca în timp să îți triplezi investiția, fără să fie nevoie să schimbi ce ai montat inițial. Ieftin nu înseamnă neapărat optim, nici măcar pentru buget.  Pentru rezistență în timp, parchetul montat peste sistemele de încălzire prin pardoseală  trebuie să fie neapărat compatibil.

Lemnul este un material natural, elegant atemporal și întotdeauna la modă, este plăcut la atingere, mai aproape de simțurile noastre. În plus, lemnul rămâne cald mai mult timp decât gresia, care este în sine un material rece. 

La ora actuală se comercializează gresie aspect de  parchet, dar de ce ai cumpăra  o imitație rece, când poți avea un lemn cald și viu? 

Pe sistemele de încălzire în pardoseală, se recomandă parchetul dublu stratificat, parchetul triplu stratificat, cât și parchetul masiv confectionat din anumite specii de lemn: merbau, iroko, teak, doussie, de asemenea sunt pretabile toate tipurile de parchet industrial.

Parchetul dublu stratificat este fabricat integral din lemn, din două straturi de lemn, dispuse perpendicular unul deasupra celuilalt. Stratul superior de lemn este confecționat din esență nobilă, acesta fiind și cel mai durabil. Celălalt strat este făcut din multistrat din lemn de mesteacan, în cele mai multe cazuri. Deci, este un strat de uzură și un strat de suport, au o stabilitate dimensională, ceea ce îl face o soluție optimă pentru încălzirea în pardoseală. 

Beneficiile parchetului dublu stratificat Alma Parchet

  • este elegant prin natura unică al lemnului. 
  • este opțiunea elegantă și de durată pentru a fi montată deasupra sistemului de încălzire în pardoseală.
  • este durabil și poate fi finisat în repetate rânduri, raportat la grosimea stratului de uzură.
  • există o gamă cu produse românești și provenite din Uniunea Europeană.
  • este un parchet ecologic. 

Ce am ales eu? Îmi plac nuanțele gri, spre bej, cele deschise. Fiind apartament in bloc, va mări vizual spațiul.

Parchet dublustratificat Stejar Alaska Classic 10x120x800-1400 mm

Parchet dublu-stratificat Alaska Classic este confecționat din lemn de stejar și este alb, pentru un plus de eleganță. Este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală și se încadrează în clasa de selecție Classic, așadar sunt vizibile noduri căzătoare mici, noduri sănătoase și diferențe naturale de culoare. Pentru a completa aspectul natural dat de clasa de selecție, parchetul este bizotat, ușor periat și lăcuit. Se montează prin lipire și are sistem de îmbinare nut și feder. Stratul de uzură măsoară 3,7 mm, iar grosimea plăcii este de 10 mm.

Stejarul este cunoscut pentru aspectul deosebit, prin nervurile și nodurile care deseneaza in mod unic lemnul. Culoarea este caldă, plăcută și ușor integrat în interioare. Stejarul este o specie dură de lemn, fiind rezistent la șocuri. Este un lemn autohton, lucrează puțin în timp și este adaptat la mediul României. 

Ce tip de pardoseală ați alege?

Surse foto: Alma Parchet, superparchet.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s