Librarul cu papion te învață germană

Buna ziua dragi copii și părinți!

Sunt Librarul cu papion si vreau să vă mulțumesc că ați venit în Colțul cu Povești. Hai să vedem, pe cine avem aici?

Sunt Bianca, elevă în clasa a 5-a, și am venit cu mama mea.”

Sunt Otto, elev în clasa a 7-a, și am venit cu tatăl meu.”

După cum am spus, sunt Librarul cu papion, locuiesc într-o librarie pentru copii și sunt din Timișoara. În fiecare sâmbătă de la ora 11.00 spun povesti pentru copii, prezint noutățile și cărți noi apărute.

Sursa foto: Facebook Librarul cu papion

Astăzi nu vin cu prezentarea unei carti cu povesti pentru copii sau unei carti de aventuri. Înainte să încep, vreau să vă întreb, ce vreti să vă faceti când o să fiți mari? Ce limbă străină învățați acum?

Eu vreau sa fiu medic, dar îmi place foarte mult și muzica. Încă nu sunt foarte hotărâtă. Eu învăț engleză.”

Eu vreau să devin inginer, mi-ar place să inventez lucuri noi la automobile. Învăț engleză.

Este foarte bine că învățați engleză, fiindcă este foarte important pentru un medic sau pentru un inginer. Dar eu vreau să vă propun să învățați limba germană.

Dar limba germană este grea!”

Germana nu se poate folosi la nimic!

Știați că limba germană este a doua cea mai vorbită limbă în Europa ? Știați că limba germană este o limbă foarte importantă în facultăți ?

Bianca, dacă dorești să fi medic, probabil o să călătorești mult și o să participi la conferințe internaționale în Europa chiar și când o să fi studentă. Atunci vei avea nevoie și de germană, iar facultățile din Germania oferă burse studentilor străini. Iar dacă îți place muzica, stiai că Beethoven era german ?

Otto, dacă dorești să fi inginer și inovator, adică să lucrezi în cercetare, o să ai nevoie de limba germană, fiindcă cei mai mari producători de automobile din Europa sunt în Germania. Germania este țara inventatorilor si inovatorilor, și foarte multe din premiile Nobel au fost acordate cercetatorilor germani.

Voi spuneti ca limba germana este grea. Haideți să vă demonstrez că nu este! De exemplu, în engleză la apă se spune Water, iar în germană Wasser, la tata se spune Father iar în germană Vater, la mama se spune Mother iar în germană Mutter. Deci dacă deja vorbesti engleză, este mult mai ușor să înveți și limba germană.

Și ca să continui cu demonstrația, vă prezint aceasta carte, care conține texte scurte și nostime, lectura potrivită chiar pentru vârsta voastră, și câteva exerciții scurte: DEUTSCH – exercitii de vocabular pe baza textelor Cls. V-VIII.

Hai să facem ceva distractiv! Uite aici este cartea. Bianca, te rog închide ochii și pune degetul pe cuprins, să alegem un text.

Sursa foto: arhiva personala si Canva

Un text cu 1 aprilie !

Era într-o zi, chiar înainte de 1 aprilie. Nu aveam nimic de făcut cu sora-mea. Și era foarte plictisitor. M-am uitat pe calendar, ce zi este mâine. Atunci am văzut, că mâine este o zi specială, este 1 aprilie. Am explicat la sora mea ce inseamna 1 aprilie. După aceea, mi-am amintit, ca mama noastra ne-a spus că va face o prăjitură de 1 aprilie. Imediat am luat borcanul cu zahăr și borcanul cu sare, și le-am schimbat între ele. A doua zi, mama a făcut o prăjitură chiar bună. A invitat la cafea câțiva cunoscuți. S-a servit prajitura. Și când eram emoționați, să vedem cum le place prăjitura, și fiecare a gustat o bucată, fiecare a avut o fată comică. Imediat am strigat „Aprilie, Aprilie!”. Toată lumea a râs. „Cum am putut să mă păcălesc!” striga mama, si râdea.

Ce părere aveți? A fost o poveste nostimă, așa e?

Acum nu facem exerciții din carte, dar mi-ar place să-mi povestiți ce farse ați făcut voi de 1 aprilie.

Eu am pus odată în câteva mere, bomboane gumate viermișori. Când fratele meu a pus mâna pe ele, credea că sunt adevărate și s-a speriat!

Eu odată am lipit paharul de masă, și mama se chinuia să o ridice, si nu reușea! Dar mâine va fi 1 aprilie, și o să încerc farsa auzită în poveste: o să schimb borcanul de sare cu cel de zahăr și îi păcălesc pe părinți când își pun zahăr în ceai!”

Ce părere aveți copii de limba germană? Merită să o învățați?

In libraria online sunt foarte multe carti pentru copii, carti ilustrate din care puteti începe să învățați germana. Poate va convingeti parintii sa începeți împreună!

Vă asteaptă o lume interesantă !

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s