Marea din curtea bunicii, cum să-ți faci piscină dacă locuiești la bloc

Viața ne duce în situații inedite și neașteptate. Acum un an, eram la începutul pandemiei, țara era în stare de urgență.

Înainte de această pandemie, simțeam că nu sunt limite, putem călători unde dorim sau unde ne permite buzunarul. Economiseam de-a lungul anului, să putem explora lumea. Însă lumea nu se mai lăsa explorată. Planuri anulate, bilete anulate.

Noi, cei care locuiam la bloc, începeam să ne uităm cu oarecare invidie către cei care își petreceau timpul liber în curțile și grădinile proprii. Eh, dacă mai aveau și piscine, ne chinuia rău gelozia. Și ne chinuie și acum.

După un timp, tot ce ne doream era, să iesim din casă. Și nu puteam. Nu aveam voie, ne era teamă de virusul necunoscut și nici nu prea aveam unde. Am început să apreciem aerul curat din balconul blocului. Am rămas cu banii economisiți pentru vacanță, i-am lăsat în pușculiță.

Mai mergeam pe la casa bunicii, ne mai întâlneam cu verișorii, făceam un grătar și depănam amintiri din vacanțele petrecute la mare, la Băile Felix, la un resort în Turcia…. Și cu atât rămâneam. Și cu dorința arzătoare de a face baie. In mare. In piscină…..dar de unde piscină?

Ne gândeam ce frumos ar fi, să fie bunica bogată, să aibă măcar ea o piscină. Dar are o curte….și treptat se contura o idee: hai să facem o piscină in curtea bunicii. Eh, dar nici noi nu avem așa avere! Avere nu, dar fiecare avem pușculița cu banii de vacanțe ne-petrecute.

Am început să căutăm și să ne documentăm pe internet, cât ne-ar costa piscina, fără să știm factorii de care trebuie să ținem cont, cât ar dura montajul, și cu cine să lucrăm. Nu doream să cumpărăm o piscina gata făcută, cu cine știe ce proveniență, de la cine știe ce firmă, care azi îți vinde piscina și mâine nu-i mai găsești pentru postgaranție sau sfaturi de întreținere. Și să ne apucăm noi de montaj ? Nu, nu!

Asa am găsit firma PiscineIeftine.ro, ei sunt de 15 ani pe piața românească, cu peste 400 clienți serviți, cu review-uri bune, și au prețuri românești la calitate germană. Și nu în ultimul rând, livrează de pe stoc. Nu va trebui sa așteptăm săptămâni să ajungă piscina, după care să așteptăm săptămâni până se montează piscina, și să treacă vara!

piscineieftine.ro

Ce influențează prețul unei piscine ieftine?

 • Dimensiunea piscinei
 • Forma piscinei
 • Tipul de structura ales
 • Finisajele
 • Sistemul de filtrare
 • Gradul de echipare a piscinei
 • Modul de exploatare

De ce am ales piscina metalica ?

Foarte mulți caută piscine metalice, piscine din otel, datorită prețului  extrem de accesibil ,a calității “Made in Germany”, a montării rapide si facile. Peretele din oțel galvanizat este acoperit cu poliester, ceea ce îi garantează o durabilitate incontestabilă.

Piscinele au forma rotundă sau  ovală, cu adâncimi standard de 1.20 m, 1.35 m sau 1.50 m . Peretele din oțel galvanizat, precum și linerul aferent, au grosimi care variază între 0.6 mm și 1 mm.

Constructiv, pot fi îngropate parțial sau în totalitate, iar anumite modele pot fi instalate și total suprateran.

Se comercializează sub forma unui kit complet, care include  bazinul  din  oțel  galvanizat , liner prefabricat, sistem de filtrare  optim dimensionat , skimmer , duze de refulare și de aspirație, pâsla antimicrobiană, scară din oțel inoxidabil, racorduri și fitinguri PVC.

Fiecare piscina metalica contine toate echipamentele si accesoriile necesare pentru a fi instalată și funcțională.

Kitul unei piscine metalice cuprinde:

 • – Bazin cu structura din oțel galvanizat tratat special si acoperita cu poliester și lac protector.
 • – Profile din plastic de culoare albastră, rezistente mecanic și chimic pentru fixarea structurii de oțel.
 • – Mana curenta (profil T) BLUE ce oferă o alternativă confortabilă pentru schimbarea linerului fără demontarea marginii sau a bordului de piatră.
 • – Profil de imbinare(continuitate) structura din aluminiu. Nu sunt necesare suruburi pentru îmbinare.
 • – Liner(folie), înveliș interior realizat din PVC, stabilizat UV, rezistent la îngheț. Culoare albastru adria. Grosimea linerului este de 0,8 mm.
 • – Pâsla antimicrobiană și neputrescibila (geotextil) ce se așează pe toată suprafața piscinei sub liner.
 • –  Skimmer și duze de aspiratie și refulare.
 • – Sistem de filtrare pe bază de nisip cuarțos compus din: pompă centrifugă pentru piscine cu prefiltru, filtru nisip cu vana cu 6 cai și nisip cuarțos .
 • – Kit complet necesar montării și punerii în funcțiune a piscinei (țeavă flexibilă, racorduri PVC, robineti PVC).
 • – Scara de acces din inox cu 3 trepte antiderapante.
 • – Set START substanțe de întreținere a piscinei.

Ce o sa facem noi mai departe? Pusculița rămâne deschisă, înțelegem importanța întreținerii piscinei, și poate o să mai amenajăm câte ceva în jurul piscinei.

Până la urmă, tot răul spre bine, spune o vorbă. Pandemia ne-a făcut să regândim modul nostru de a trăi, nu neapărat mai încet, poate mai cumpătat. Ne învață și acum, să apreciem lucrurile din jurul nostru. Ne învață, că împreună putem crea oaza noastră proprie.

Surse foto:piscineieftine.ro, elcorapiscine.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s