Vacanță fără riscuri pe litoralul românesc

În ultimii ani aveam planuri de vacanță simple. Să economisesc cât de mult pot și să vânez bilet de avion ieftin pentru city break și undeva un sejur de relax pe plajă. Evident acel „undeva” nu era în România.

Mulți considerau, împreună cu mine, că „nu se merge la mare în România”. Chiar dacă optam pentru Marea Neagră, să fie la vecinii noștri. „Destinațiile românești le găsim oricând, hai să vedem lumea.” Așa era mentalitatea mea, și a multora dintre noi. Să fie oriunde, dar nu în România. Și nu din cauza că nu avem locuri frumoase, nu avem munți, nu avem plajă. Din contră. Avem.

Poate că generația mea își amintește de comunism, când nu se putea pleca în vacanțe externe, când nici nu știam ce este un city break, mergeam pe litoralul românesc, la munte, la tratament balnear cu bilete de la sindicat. Ori ne amintim de perioada imediat după comunism, când noi, din centrul țării călătoream o zi întreagă până la București pentru o viză, să putem vizita Germania, cu tranzit în Austria. Altă viză.

A sosit anul 2020. Altă piatră de hotar. Începutul anului chiar era în regulă, vacanțe planificate, zvonuri cu o pandemie undeva în cealaltă parte a lumii, unde oricum încă nu vroiam să plecăm. Și a sosit primavara anului 2020, când totul s-a inchis. Eram îngrijorați, nu ne simțeam în siguranță, nu lăsam să intre nimeni în țară, nu avea nimeni curajul să părăsească țara. Oricum, totul era inchis. Ce ne-am fi dus la mare! Dar nu puteam.

Când deja se putea, recunosc, ne era frica. Litoralul romanesc era deschis, toți respectau măsurile de siguranță, dar noi ne-am descurajat. Și vedeam partea plină a paharului, că nu este o problemă, dacă în 2020 stăm acasă, facem plimbări în natură, drumeții, excursii de o zi, să evităm cazările.

Și uite așa, trepat, ne-am întors ochii înapoi către țara noastră. Munții nostri sunt din nou frumoși, stațiunile balneare devin din nou destinații dorite și tot ce ne dorim acum este, să mergem pe litoralul romanesc.

Acum mă gândesc la Marea Neagră, ca la o doamnă distinsă, care a avut suficientă răbdare să ne întoarcem la ea și să o apreciem din nou. Noroc, că este iertătoare, ne reprimește cu brațele deschise.

Acum, în 2021 am învățat să trăim cu pandemia, am învățat să ne protejăm și începem să reluăm viețile noastre. Putem merge în alte țări și ne putem scălda în alte mări. Dar anul acesta ne-am decis, că ne vom reconecta cu litoralul romanesc.

Cum putem avea o vacanta in siguranta ?

O agenție de turism cu seriozitate. Obișnuită să fac totul pe cont propriu, am început să caut cazări pe litorarul romanesc prin câteva aplicații populare. La recomandarea unei prietene, pentru a avea o vacanta in siguranta, am ales agenția de turism litoralulromanesc.ro, o agenție de 15 ani pe piața românească, specializați pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră.

Plata biletului după confirmarea rezervării. Urmează să decidem perioada vacanței, însă dorim să ne informăm, ce se întâmplă dacă totuși pandemia evoluează într-o direcție nedorită. Sejurul o vom rezerva online, dar se plătește doar după confirmarea rezervărilor, adică rezervarea și reținerea camerelor.

Asigurarea tip storno. O să încheiem o asigurare tip storno, cu clauze care acoperă situațiile neprevăzute generate de pandemia de coronavirus. Cel mai important avantaj: în cazul unei îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov2, putem anula gratuit rezervarea făcută și se returnează sumele achitate.

Cazări cu recenzii. Pe site-ul litoralulromanesc.ro ofertele pentru litoral 2021 sunt clasificate după rewiew-uri și se pot citi recenziile clienților care deja și-au petrecut acolo vacanța.

Activități, obiective turistice și excursii

Plajă, înot. Hotelul ales de noi are 4 stele, fiindcă odată pe an merităm să avem parte de confort total. Hotelul are și piscină exterioară dotată cu dușuri cervicale, banchete cu hidromasaj si gheizere, precum și o zonă cu Aqua Vortex, plajă privată.

Experiențe culinare. Am ales pachetul cu mic dejun inclus, deoarece vom experimenta diferite restaurante specifice zonei litoralului. Și nu în ultimul rând, dorim să mergem în câteva excursii de o zi, unde se va lua masa la restaurantele din localitățile vizitate.

Excursie istorică. Ne vom duce „La pas in Centrul Vechi al Constanței” pentru a descoperi moștenirea istorică și culturală a Tomisului, lăsată în urmă de eleni, romani, turci și de alte etnii care, veac cu veac, au construit mozaicul etno-cultural al Dobrogei de astăzi.

Distracție. Vom explora satul de vacanță Mamaia, amenajat în sudul stațiunii, între lacurile Tabacarie și Siutghiol, ideal pentru distracție și veselie. Iar celebrul Luna Park este un parc de distracții plin de lumini și jocuri colorate.

Sport. La centrul de scufundări de la Marea Neagră vom descoperi lumea subacvatică în deplină siguranță prin programe de scufundări pentru începători, cursuri și echipamente profesioniste de scuba diving.

Excursie in natură. Vom merge într-o excursie de o zi în Delta Dunării, Patrimoniu Universal UNESCO fiind clasificată drept rezervație a biosferei și zona umedă de importantă internațională. Nu putem rata o experiență unică, navigand spre coloniile de pelicani și cormorani, două dintre speciile emblematice ale Deltei, care au dezvoltat aici un mod de convietuire absolut spectaculos.

Cu cât mă documentez mai mult, să planific vacanta pe litoralul romanesc, îmi dau seama că nu pot să le fac pe toate într-o săptămână. Tocmai am găsit un motiv să ne întoarcem la mai mult, la o altă vacanta in siguranta la Marea Neagră. Și la încă una, și la încă una…..

Surse foto: litoralulromanesc.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s