9 + 1 motive să înveți limba germană

Oricare ar fi planurile tale de viitor, cunoașterea limbii germane îți vor crește opțiunile. Când înveți o limbă străină, o să dobândești multe abilități, ce îți vor îmbunătăți atât viața privată cât și pe cea profesională.

1. Comunicarea

În lume sunt circa 185 milioane de persoane vorbitoare de limba germană. Este limbă maternă la majoritatea populației în Germania, Austria, Elvetia, o parte din Belgia, Danemarca, Italia, Polonia si Franța și este vorbită de numerosi colonisti din SUA, Brazilia, Argentina, Canada.

2. Carieră și afaceri

Multe companii din Germania au firme și în România. Cunoașterea limbii germane poate fi un avantaj în plus penrtu o carieră. Iar dacă deții o afacere proprie, va fi un atu în plus cunoașterea limbii materne ale partenerilor de afaceri germani.

Sursa foto: Pexels

3. Cultura

Cultura germană este recunoscută la nivel mondial. Prin învățarea limbii, vei începe să faci parte din ea și să înțelegi modul de viață a germanilor, ți se deschid alte orizonturi.

4. Muzica

Într-adevăr muzica actuală este mai mult în engleză, iar mai nou și în coreeană. Dar oare ce au în comun Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms, Wagner ? Erau vorbitori de germană, compozitori germani. Dar Rammstein, Falco, Nena ?

Sursa foto Pexels

5. Literatura

Limba germană este limba lui Goethe, Kafka, Schiller, Günter Grass, Heine. Operele lor pot fi citite în limba în care au fost scrise. Pe lângă aceasta, în Germania se publică peste 70.000 cărți anual. Multe din ele nu sunt traduse. Sunt accesibile doar vorbitorilor de germană.

6. Știința

La un moment dat, în secolul XX, germana era limba oficială folosită în lumea științei. Acum este a doua cea mai importantă limbă din știință. Cunoașterea elementelor de bază, este un avantaj în multe domenii de cercetare. Hai să-i amintim doar pe Albert Einstein, Kepler, Zeiss, Zeppelin.

Sursa foto: Pexels

7. Economie si Tehnică

Germania are una dintre cele mai dezvoltate economii, a treia din lume ca mărime, după SUA si Japonia, a cincea din lume, în ceea ce privește puterea de cumpărare. Economia țării depinde în mare măsură de industrie. Cine nu cunoaște mărcile BMW, Volkswagen, Audi, Mercedes, Opel, Adidas, Lufthansa?

8. Educație

Germania oferă multe oportunități de a studia în multe domenii, începând de la inginerie până la filozofie sau medicină. Un masterat sau o perioadă de studiu în Germania, este foarte apreciată și de angajatori.

Sursa foto: Pexels

9. Turism și industria hotelieră

Sunt foarte mulți turiști mai ales în Europa, care vin din țările vorbitoare de germană. Germanii sunt unii din cei mai cheltuitor ca și turiști. Mulți călătoresc și în interes de serviciu. Cunoscând limba germană, vei fi mult mai apreciat atât de turiști cât și de șefii tăi.

Motivele sunt nesfârșite. Există cu siguranță, mai multe, dincolo de a face carieră sau afaceri.

10.

Canva

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s