I Care a Lot (2020) – filmul fără personaje pozitive

Ce mi-a atras atenția când am citit prima oară despre film? Rosamund Pike, recent am văzut-o în filmul Radioactive interpretând-o foarte bine pe geniala și nonconformista Marie Curie, și că nu sunt personaje pozitive în film. Cum adică nu sunt personaje pozitive ?

„În calitate de tutore legal, o femeie își păcălește clienții mai în vârstă, prinzându-i în laț. Doar că ultima sa țintă vine cu un bagaj neașteptat.” așa se descrie oficial filmul.

Potrivit poveștii, fumoasa, impecabila Marla Grayson are grijă de persoanele în vârstă, care nu se mai pot îngriji singuri. Îi plasează în cămine de bătrâni, până….le ia toți banii.

Rosamund Pike a câștigat Globul de Aur pentru acest rol, și este printre puținele actrițe care pot interpreta rolul unei persoane rele până în măduva oaselor. Zâmbetul ei diabolic este de-a dreptul înfricoșător, iar pentru personajul ei am simtit când dispreț când simpatie efemeră. Feminismul este prezent puternic în film, și mărturisesc, mi-a plăcut monologul de început, care este forța motrică a personajului ei. „My name is Marla Grayson, and I’m not a lamb. I am a f***ing lioness! „

Pentru cei care încă nu au văzut filmul, nu vreau să spun toată povestea. Însă, până se implică mafia rusească, filmul este o dramă simplă. Dar când apare și Roman Lunyov interpretat de Peter Dinklage, avem parte și de elemente clasice de thriller și de bătăi.

Filmul m-a ținut aproape două ore în suspans și cu sentimente împărțite. Ba țineam cu Marla Grayson, admirând perseverența și puterea ei de luptă, ba țineam cu Roman Lunyov. Asteptam o întorsătură, care a sosit la sfârșitul filmului. Întorsătură așteptată sau neașteptată, m-a făcut să zâmbesc. Așa, cu jumătate de gură.

Trebuie să mentionez și garderoba Marlei Grayson. Am remarcat coafura devenită deja celebră, ochelarii de soare și costumul galben purtat cu sneakersi.

Daca nu ați văzut filmul, vă invit să-l urmăriți. Este un film bine scris și regizat de J Blakeson, unde nu doar suspansul este atractiv, ci și modul de funcționare a legislației americane.

Daca l-ați văzut, ce părere aveți despre film ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s