ABC-ul liberalizării pieței de energie, de la E.ON pe înțelesul tuturor

Mărturisesc, niciodată nu am înțeles în totalitate tot ce scrie pe facturile de energie. Când am auzit de liberalizarea pieței de energie, m-am gândit: „na, fix asta-mi mai lipsea!”. Până într-o zi, când am citit despre „ABC-ul liberalizării, de la E.ON”.

Dar ce înseamnă liberalizare?

Electricitate, consumatori casnici. De la începutul anului 2021, prețul energiei electrice nu se mai stabilește de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), ci se poate alege oricând o oferta care ți se potrivește cel mai bine. Trebuie să evaluezi care este cea mai bună ofertă pentru consumul tău de energie lunară. Poți să rămâi la serviciul universal, sau poți să închei un contract nou.

Gaze naturale, consumatori casnici. Din iulie 2020, prețul gazelor naturale nu se mai stabilește de către ANRE, și aici se poate alege oferta care ți se potrivește în funcție de consumul tău lunar.

La ce trebuie să fii atent?

Hai să vedem, ce înseamnă liberalizarea pieței de energie prin numele blogului meu, folosind „ABC-ul liberalizării, de la E.ON”.

Trebuie neapărat să închei un nou contract sau să schimb furnizorul? Nu e musai, dar dacă dorești o ofertă care se potrivește mai bine nevoilor tale, poți să închei un nou contract în piața concurențială fie cu furnizorul tău actual, fie cu orice alt furnizor din piața liberă.

Regularizarea vine după citirea contorului de către operatorul de distribuție. Chiar dacă trimiți indexul lunar sau îți actualizezi convenția de consum în fiecare an, primești factura de regularizare, de obicei, o dată la 3 luni pentru gazele naturale sau 6 luni, în cazul contractelor de electricitate.

Instalația trebuie schimbată dacă schimbi furnizorul? Nu, nu trebuie să schimbi nici instalația de gaze naturale, nici pe cea electrică. Încă nu ești client E.ON? Acum e momentul să analizezi ofertele și recomandările noastre.

Contractul nou de energie presupune următoarele documente: copia actului de identitate, ultima factură de consum, copia actului de proprietate, după caz. Este simplu. Îl poți schimba când dorești. Online sau în magazin. 

Online poți încheia oricând un contract de energie. De oriunde ai fi, în doar 3 pași simpli. Produsele noastre sunt doar la un click distanță.

Nu mă mai pot întoarce la tariful de serviciu universal? Ba da! Chiar dacă ai încheiat un contract pe piața concurențială de electricitate, te poți întoarce la tariful de serviciu universal.

ANRE sau Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei elaborează reglementările necesare funcționării pieței de energie. ANRE nu mai stabilește prețul de furnizare al electricității și al gazelor naturale, dar stabilește în continuare anumite componente din prețul final, pe care îl plătești la factură.

E.ON este furnizor de energie: electricitate și gaze naturale. Oferim soluții energetice de încălzire, răcire și asistență tehnică 24/7. Pe toate acestea le poți combina fix cum dorești.

Experiența de peste 16 ani face din noi un furnizor cu tradiție, apreciat de peste 3 milioane de români.

Care este numele tău folosind „ABC-ul liberalizării, de la E.ON” ?

Surse foto: eon.ro, Canva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s