Excursii pe 4+2 roți. Cu mașina și cu bicicleta

Prima mea masină a fost o Dacie fabricată în 1973. A ajuns la mine prin 1998, și am umblat cu ea câțiva ani doar prin oraș. Dar săraca de ea era așa epuizată, încât am decis să o vând.

Sub egida „miscarea face bine”, timp de 10 ani nu mi-am cumpărat altă mașină. Orașul este mic, îl pot parcurge pe jos lejer în 45 de minute de la un capăt la altul. Am călătorit cu autocarul, cu avionul, cu trenul. Am văzut o parte din Europa, și eram mulțumită.

Dupa 10 ani fără mașină, am cumpărat o mașinuță micuță, ieftină, să văd și eu cum mai este viața pe 4 roți în loc de 2 picioare. Aproape că am uitat să conduc în acest timp, deci am început sa circul cu mașina, cât de mult și unde puteam, doar să exersez. Au început să-mi placă excursiile în Romania, să explorez.

A sosit momentul pentru un upgrade, și mi-am cumpărat o mașină mai puternică, mai voluminoasă, să pot ajunge cu ea și în locuri mai îndepărtate decât câteva sute de km de mine. Dar acum îmi doresc și mai mult: să fac excursii cu mașina dar și cu bicicleta. Fiind mașină cumparata la mâna a doua, nu am putut să-mi aleg dotările din fabrică, asa că, va trebui să-mi echipez mașina corespunzător și să-mi aleg un suport de biciclete.

Cum să aleg un suport de biciclete?

Alegerea unui suport biciclete nu este doar o decizie, ci și o investiție practică. De aceea este bine să mă gândesc la criteriile de selectie și să analizez anumite aspecte.

Modul de prindere

Poate că o să-l folosesc de câteva ori pe lună sau pe an, însă este important să aibă un mod de prindere ușor și rapid.

Fiecare mod de prindere are avantaje și dezavantaje specifice. Pe barele transversale se montează ușor bicicletele, posibil să pierd din aerodinamismul mașinii. Deci, o să aleg varianta pe cârligul de remorcare.

Avantajele unui suport de biciclete pe cârligul de remorcare

Se montează foarte ușor, în câteva minute pe cârligul de remorcare, prin apăsarea unei manete. Se livrează preasamblat, nu necesită scule suplimentare.

Acces permanent la portbagaj, prin simpla rabatare a suportului, chiar și cu bicicletele fixate.

Nu crește consumul. Bicicletele nu afectează aerodinamismul mașinii, ele fiind în spate. Mașina se poate deplasa fără griji și în pasaje mai joase sau sub poduri.

Bicicletele se ridică doar câțiva centimetri și se fixează cu ajutorul cataramelor de prindere. Astfel, se pot așeza cu ușurință și biciclete mai grele.

Există varianta și cu 4 biciclete, sau cu 3 biciclete extensibil. O soluție ideală atât pentru o excursie a unei familii mari cât și pentru un grup de prieteni.

Se pot supraveghea bicicletele prin oglinda retrovizoare. Oferă o senzație de siguranță controlată.

Siguranța este plusată și printr-un sistem antifurt atât pentru suport cât și pentru bicicletele fixate.

Nu este de neglijat, că suportul se pliază și se poate depozita economisind spațiu.

După suportul de biciclete potrivit, aleg și cârligul de remorcare.

Cum aleg un cârlig de remorcare ?

Un cârlig de remorcare este un accesoriu util, nu doar pentru a prinde suportul de biciclete. Se poate tracta o remorcă sau chiar și o rulotă. Sau, se poate întâmpla să fie nevoie să tractez o altă mașină.

In cazul unei ciocniri, mă poate feri de avarii majore în partea din spate a mașinii.

Tipuri de cârlige auto

  • cârlige auto semidemontabile
  • cârlige demontabile cu clemă
  • cârlige demontabile vertical cu cheie
  • cârlige demontabile cu flanșă

Pentru siguranța mașinii și a pasagerilor este deosebit de important existența omologării cârligelor care să respecte legislația rutiera în vigoare. Magazinul online AutoGedal comercializează cârlige de remorcare omologate RAR și EU, certificate ISO 9001.

Alte accesorii

Cutie portbagaj transport diverse bagaje, care se poate monta pe suportul de biciclete. La călătoriile mai lungi cu mașina, îmi place sa am bagaj mare, că „duce mașina”.

Tăviță portbagaj, confecționat dintr-un material impermeabil, ca să -mi protejez portbagajul și să o pot curăța usor cu un jet de apă.

Cârligul de remorcare o să-l folosesc pentru suportul de biciclete. Dar cine stie? … poate îmi aduce pofta pentru o vacanță cu rulota…..

Surse foto: AutoGedal, editare Canva

 Articol scris pentru SuperBlog 2021

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s