Sănătate naturală de la Fares

Am citit multe lucruri despre schimbările climatice, despre faptul că distrugem ireversibil frumusețile Pământului, că suntem oaspeți pe Pământ și avem datoria să avem grijă de el și să-l respectăm.

Cum să salvez eu singură Pământul? Așa îmi închipuiam, că eu, o singură ființă din toată populația Pământului, nu am cum să schimb ceva. Nu sunt un personaj dintr-un film, nu sunt un supererou. Am un mod de viață contemporan, nu îmi permit să fiu atentă la așa ceva.

Nu sunt supererou, dar am hotărât la un moment dat să fac totuși câțiva pași, poate-poate contează. Am început să colectez selectiv deșeurile, chiar dacă încă nu o fac toți, să aleg ambalaje naturale și nu pungi de plastic.

Treptat, m-am obișnuit să cumpăr de la producatori locali, au produse mult mai sănătoase decât cele care călătoresc în jurul lumii ca să ajungă la noi.

Cunoșteam câteva plante, dar nu foarte multe. În pragmatismul meu, când o auzeam pe bunica „este bun la toate”, deveneam sceptică. Eh, cum să fie la toate ?

Celebrul 2020 m-a facut să apreciez o plimbare în natură, să recunosc câteva din plantele bunicii, și aproape inconștient am început să și culeg din ele.

Câteva zile în urmă, o plimbare pe Valea Mureșului, la Izvorul Donca, Aria Protejată Scaunul Domnului Munții Călimani, mi-a îmbogățit cămara cu măceșe, cătină și mentă sălbatică.

Dar, este o cale lungă între a culege câteva plante pentru a le folosi aleatoriu în diferite combinații de ceaiuri și a crea combinații optime pentru a fi într-adevăr eficiente pentru o anumită problemă de sănătate. Eu nu am experiență în așa ceva, mai bine mă las pe mâna profesioniștilor de la Fares.

Cei de la Fares o fac din 1929, când un farmacist vizionar Andrei Farago a recunoscut potențialul natural zonei Orăștiei. A folosit plantele crescute în aerul curat și a început să producă ceaiuri și uleiuri esențiale. Echipa Fares și acum descoperă moduri noi de a folosi plantele în slujba sănătăţii oamenilor.

Fares are propriile culturi pe zeci de hectare, au procedee tehnologice de prelucrare a plantelor bine puse la punct, au oamendedicați să obțină formula potrivită și au oameni dedicați care doar controlează calitatea produselor.

Din gama Plantusin foloseam până acum doar siropul fără zahăr datorită efectului calmant. Însă acum am încercat și ceaiul antibronșic, cu muguri de pin și ghimbir. Are o aromă foarte puternică dar oferă și o senzație calmantă.

Unde găsim produse Fares ? Peste tot în România, în farmacii sau în magazine partenere. Produsele se pot comanda direct și de pe pagina Fares, unde sunt multe recomandări, posibilități de filtrare produse în funcție de plantă sau problema.

Siteul are o arhivă cu emisiuni despre diferite teme. Îmi place cum explică doamna doctor Carmen Nonn, medic cu competență în apifitoterapie

„În primul rând este important pe lângă proprietățile terapeutice, plantele trebuie să fie de calitate, pentru a avea păstrate principiile calitative, încât să fie eficiente în afecțiunile cărora le sunt dedicate”.

Care sunt alegerile voastre naturale ?

Surse foto:arhiva personală, Fares.

Articol scris pentru SuperBlog 2021 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s