Consultanță la un click distanță: Vindem-ieftin.ro

Trebuie să o ajut pe bunica mea, să-și reînnoiască sistemul de încălzire centrală. Tehnologiile de ultimă generație sunt mai avansate, iar calitatea materialelor și echipamentelor utilizate au un impact decisiv asupra cheltuielilor viitoare.

Nu sunt familiarizată cu știința și tehnologia încălzirii, dar am mai ajutat-o pe bunica mea cu înlocuirea acoperișului, fără să mă pricep la materialele de construcții. La alegerea materialelor, am fost ajutată de consultanții de la Casa de Comenzi  Vindem-Ieftin.ro.

Tot cu ei am înțeles  importanța  separării manoperei de costul materialelor. Plus, pe lângă un preț  bun, nu a trebuit să-mi bat capul cu drumuri prin depozite, cu comparații de preț, cu transportul materialelor.

La începutul colaborării cu Vindem-Ieftin.ro eram sceptică de calitate și dacă totul este „pe bune”. Recenziile de pe site-ul lor sunt reale, materialele au ajuns repede, cu ambalaj corespunzător, nedeteriorat.

Cum reușesc să țină prețul mic? Este simplu. La hipermarketuri de materiale sau la depozitele locale, marfa pornește de la producător, ajunge la un distribuitor și de acolo ajunge în magazine. Desigur, fiecare va adauga marja lui de profit pe care ar trebui să o plătească bunica.

Echipa care va reînnoi sistemul de încălzire centrală si apă caldă, a cerut deja o ofertă de la un depozit de materiale din oraș, însă eu am trimis lista și consultantului de la Vindem-Ieftin.ro, divizia instalații termice.  Nu ma costă nimic, consultanța este gratuită. 

Mă sună consultantul, că am omis două elemente importante din cererea de ofertă, și că o să completeze el. Ce anume?

  • Centrala termică trebuie protejată de fluctuațiile termice din rețeaua electrică, de aceea am nevoie de un stabilizator de tensiune.
  • Piatra din apa dură se poate depune pe conducte în interior și  duce la micșorarea secțiunii prin care trece apa. Plus, izolează termic, deci radiatoarele vor emite căldură mai puțină. Asa că, am nevoie si de un dedurizator.

Trebuie acordată atenție și la dimensionarea corespunzătoare al sistemului de încălzire. Dimensiunea cazanului poate fi determinată de un tehnician calificat. Desigur, nu doresc să o calculez eu, dar pot ruga tehnicianul să-mi explice ce anume a luat în considerare. Calculul nu se bazează doar pe dimensiunile încăperilor, ci și pe structura clădirii, de gradul de izolare ale pereților, geamurilor și ușilor. Un cazan mai mare decât necesar crește costurile și de achiziție și de exploatare.

Un alt aspect important este ca sistemul să fie prevăzut de elmente adecvate de control al temperaturii. Aici este vorba de termostatele care se montează pe radiatoare, care ofera un control local pentru fiecare încăpere în parte și de termostatul general.

Nu în ultimul rând, este important să știm perioada de garanție acordată de producătorul echipamentelor și de promptitudinea de rezolvare a eventualelor probleme apărute în termen de garanție. Iar după expirarea garanției să ofere și servicii de postgaranție.

Concluzii

Înainte de a exista fluxul imens de informații de pe internet, obișnuisem să întrebăm vecinii sau prietenii care și-au făcut încălzire centrală, ce și cum au făcut, de unde au cumpărat. Am cerut numere de telefoane, contacte.

Magazinele ne dau informații limitate despre produse, nu ne îndrumă spre ce avem nevoie cu adevărat și nici nu se poate negocia prețul la cantități mai mari.

Acum, când există posibilitatea de a apela la un consultant specializat gratuit online, putem face alegerile potrivite. Consultanții online au multă experiență și pot îndruma corespunzător. Au acces la un portofoliu mult mai mare de produse decât în magazinele fizice.

Până la urmă contează costul final, care nu se reflectă doar în costul materialelor și a manoperei de instalare. În costul final intră și transportul, garanția, calitatea și nu în ultimul rând contează și că bunica va plăti mai puțin în perioada iernii.

Surse foto: Vindem-Ieftin.ro, editări Canva

Articol scris pentru SuperBlog 2021

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s