Cum să-ți transformi locuința în ACASĂ

Toți avem nevoie de un colț confortabil unde ne putem retrage să ne reîncărcăm cu energie pozitivă, unde ne simțim în siguranță și ne putem relaxa.

Întotdeauna mă gândesc: ce am nevoie, să mă simt bine ? Fiecare dintre noi înțelege în mod diferit acest confort, această senzație. Poate fi o pătură preferată pufoasă de pe canapea, poate fi o lumânare, un decor, fotografii cu cei dragi, o bucățică de ciocolată sau aroma ceaiului preferat.

Totuși, sunt anumite materiale, culori, textile, decorațiuni, piese de mobilier cu care putem crea conștient o atmosferă cozy, călduroasă, confortabilă. Totul trebuie să dea o senzație de armonie, dar să nu pierdem niciodată din vedere propria personalitate.

Se poate opta pentru un design unitar, elegant, cu mobilier, accesorii și textile potrivite armonios. Pentru a simplifica căutarea începând de la mobilier până la textile și accesorii, folosesc frecvent motorul de căutare FAVI.ro.

Ce este FAVI.ro?

FAVI.ro este un motor de căutare care aduce laolaltă peste 250 de magazine online și astfel ușurează căutarea prin diferite filtre inteligente, începând de la stil, culoare, material până la preț. În România a fost lansat în 2018 iar începuturile au fost în Cehia prin 2015.

Beneficiul major al FAVI.ro este că, utilizatorul nu pierde timp, fiindcă nu trebuie să acceseze toate magazinele online, să-și noteze, să compare, și să acceseze din nou fiecare magazin, fiindcă mai are nevoie de un criteriu de selecție și trebuie să o ia de la capăt. La FAVI.ro, după filtrare, se poate da click pe produs, se pot vedea caracteristicile și prețul după care se poate accesa direct vânzătorul.

Cum putem obține un living „cozy”?

Se pot alege culori și materiale care să radieze căldură și naturalețe. Sunt potrivite tonurile de gri, bej, maro, crem, galben.

O canapea și un fotoliu confortabil, un covor pufos, o pătură pufoasă și perne moi, tind să ofere relaxare după o zi lungă. Combinarea texturilor grele cu ușoare, cum ar fi catifeaua, mătasea, tricotajele rafinează aspectul canapelei și aduce un ambient confortabil și modern. Dacă alegem perne de diferite dimensiuni putem crea un aspect stratificat care atrage dorința de a te cuibări în ele.

O măsuță de cafea din lemn, cu accesorii din natură, un raft cu cărți, plante, o lumânare poate de asemenea sa creeze un ambient plăcut.

Decorațiunile au un rol important în crearea atmosferei. Prea multe obiecte dau senzatia de haos, iar prea puține aduc o senzație prea sterilă și neliniștitoare.

Sursele de lumină ne ajută în zilele mai întunecoase, când nu mai primim suficientă lumină naturală. Lămpile mari de tavan luminează camera și sunt decoruri minunate, iar lămpile mici de masă sau perete aduc o atmosferă caldă. Însă, nimic nu se compară cu atmosfera creată de o lumânare parfumată.

Pentru a obține o cameră confortabilă, important este ca nimic să nu aibă doar un rol decorativ, ci să fie piese cu care rezonăm.

De exemplu, dorim să avem o cameră stil scandinav, mobilier din lemn ușor, combinații pastelate delicate, blănuri, tricotaje, adică un aspect confortabil, elegant și modern. Pe FAVI.ro filtrăm stilul „scandinav” după care se pot restrânge produsele prin alte filtre până ajungem la ceea ce am visat.

Se pot combina diferite stiluri de mobilier și accesorii, și totuși se obține o armonie. În livingul meu am ales un stil eclectic, îmbinând mobilierul retro culoare fag cu un set de canapea și fotoliu verde crud. Nu lipsesc pernele de diferite dimensiuni și texturi și două pături pufoase.

După o zi lungă, aranjez pernele pe fotoliul meu, aprind lampa de citit, aduc taburetul mai aproape, iau o pătură pufoasă, mă întind în fotoliu și tricotez, sau citesc sau mă uit la televizor. Atunci mă simt, că într-adevăr am ajuns acasă.

Doar că de data aceasta, am adus laptopul și încep să scriu titlul unui nou articol pe blog „Cum să-ți transformi locuința în ACASĂ”.

Surse foto: FAVI.ro, Facebook FAVI.ro

Articol scris pentru SuperBlog 2021.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s