În zilele noastre interesul pentru design interior este tot mai mare. Cum trendurile în modă sunt ciclice, se repetă și în designul interior.
Experții spun, că în 2022 ne vom întoarce la bază. Va cuceri din nou stilul minimalist, retro și eclectic. Aparent este simplu de proiectat un design minimalist, dar realitatea este altfel. Piesele de mobilier și accesoriile, pe lângă simplitate și funcționalitate, trebuie să ofere și căldura unui cămin, senzația de acasă.
Stilul retro este stilul anilor ’60, ’70, ’80 în culori strălucitoare, modele florale vintage, suprafețe lăcuite. Apar moștenirile de familie, piese de mobilier și accesorii de diferite stiluri. Însă, combinate inteligent cu mobilier si accesorii moderne, tinerești, se poate crea un spațiu complet unic și personalizat.
Design interior în studio online – BIANO
Indiferent dacă trebuie să mobilăm un apartament sau o casă nouă, dorim să renovăm, sau pur și simplu avem chef să ne jucăm cu ideea ce fel de designer de interior am deveni, o putem face cu Biano. Este gratuit, simplu de utilizat și se poate folosi direct din browser, fără a fi necesar instalare suplimentară pe calculator.
Biano nu este doar un simplu marketplace sau un motor de căutare. Oferă acces la sute de magazine cu mobilier, decorațiuni și electrocasnice. Este primul catalog pe piață unde se pot căuta produse cu ajutorul fotografiilor. Utilizarea este foarte simplă.
Proiect living – experiența cu BIANO
Acum vreo 2 ani a trebuit să-mi cumpăr o canapea nouă în living. Aveam nevoie de o canapea cu dimensiuni medii, extensibilă și verde lime-crud. Am un covor roșu închis, cumpărat in anii ’80, moștenire de la părinți. Încă arată bine și nu vreau sa mă despart de el. Are și o valoare sentimentală.
Întotdeauna mi-am închipuit livingul cu acel covor și acel verde lime crud. Însă, acum a venit momentul să-mi cumpăr corpuri de bibliotecă, un fotoliu, o comodă TV și o măsuță. Având în vedere culorile puternice deja existente, am optat pentru mobilier alb și pereți albi.

Am inceput proiectul pe Biano Studio pornind de la elementele existente.
Am făcut un cont ( conectare simplă prin Facebook ), am uploadat poza canapelei mele să pot căuta aceeași nuanță și formă, am căutat covorul roșu, și am început să adaug pe rând mobilierul necesar.
Am găsit un fotoliu confortabil pentru citit în nuanțele canapelei, o lampă de citit, două corpuri de bibliotecă și comodă TV. Deasupra comodei un tablou cu maci, iar lângă canapea o plantă: limba soacrei, fiindcă este in top 5 plante, care nu necesită multă îngrijire.
Inițial am căutat draperii cu nuanțe bej, însă nu mi-a plăcut imaginea de ansamblu pe simulare. Le-am înlocuit cu draperii monocromatice în culoarea covorului.
Totul a durat aproximativ o oră, fiindcă am măsurat din nou camera, să verific dimensiunile corpurilor de bibliotecă. Am salvat proiectul meu pe Biano Studio cu vizibilitate publică.

Pe partea dreaptă al ecranului sunt listate produsele alese, se poate verifica bugetul în timp real. Din aceea zonă se pot comanda produsele cu un singur click.
Programul se poate folosi nu doar pentru proiecte concrete. Se pot testa diferite combinații de stiluri și culori, putem încerca diferite accesorii în locuința noastră. Putem decide pe loc, din confortul casei noastre.
Cu ce proiect ați încerca Biano Studio ?
Articol scris pentru SuperBlog 2021.
1 comentariu