Steve Berry – Secretul Marelui Sigiliu

Rețeta unei cărți Steve Berry este simplă. La evenimentele și faptele istorice autentice se adaugă o doză de ficțiune, multă aventură în ritm alert, se condimentează cu un secret întunecat și se obține un thriller incitant.

Autor: Steve Berry

Titlu: Secretul Marelui Sigiliu

Titlu in engleză: The Patriot Threat

Editura: RAO

Nr. pagini: 512

Sursa foto: libris.ro

Povestea de bază este o idee interesantă: ce s-ar întâmpla cu Statele Unite dacă ar exista probleme cu al 16-lea amendament din Constituție, pe baza căreia americanii plătesc impozitul pe venit.

Cotton Malone, fost membru diviziei de informații de elită din cadrul Departamentului de Justiție, este acum pensionar și deține o librărie cu cărți vechi în Danemarca. Fosta lui șefă îi cere ajutorul să urmărească un răufăcător nord-coreean, posesor unor dosare secrete de la Departamentul de Trezorerie. Aceste dosare, dacă ajung publice, ar putea sa distrugă Statele Unite ale Americii.

Acțiunea durează mai puțin decât o zi, aventurile lui Malone încep in Veneția și se termină in Croația.

Totul începe în 1936, când secretarul Trezoreriei Andrew Mellon îi încredințează la o întâlnire secretă Președintelui Roosevelt un secret care ar putea influența soarta țării. Secretul nu a fost atunci descifrat, a izbucnit războiul și totul a fost uitat.

Steve Berry

Steve Berry este unul din cei mai bine vânduți scriitori ai New York Times, romanele lui s-au vândut în peste zece milioane de exemplare în 50 de țări și au fost traduse în 37 de limbi.

Cum își face Steve Berry cercetările? 

Steve Berry este renumit pentru că a făcut cercetări extraordinare asupra tuturor lucrărilor sale: el folosește câteva sute de lucrări de istorie per carte, de obicei vizitează locațiile despre care scrie.

Folosește o mulțime de volume vechi, vizitează anticariate din întreaga lume, dar majoritatea materialelor sale sunt cumpărate de la Chamblin Bookmine din Jacksonville, Florida. 

Uneori, cercetarea locațiilor este absolut necesară pentru a dezvolta pe deplin povestea. Secretul marelui Sigiliu a implicat călătorii la Veneția, Croația și la Galeria Națională de Artă din Washington DC.

De unde provine Cotton Malone? Steve Berry stătea într-o cafenea din Copenhaga aflată în piața populară Højbro Plads, de aceea Malone deține o librărie chiar acolo. Steve Berry dorea să creeze un personaj cu legături guvernamentale, așa că Malone a devenit un agent al Departamentului de Justiție.

Adevăr și ficțiune

La sfârșitul cărții, în nota autorului, se explică ce este adevărat și ce este ficțiune.

De exemplu, pentru a putea descrie autentic, a făcut cu soția lui o croazieră pe Marea Mediterană și Marea Adriatică.

Întâlnirea dintre Andrew Mellon și Franklin Delano Roosevelt a avut loc într-adevăr, Mellon a fost trimis în judecată.

Kim este personaj fictiv, dar este inspirat din fiul cel mare al fostului conducător nord-coreean Kim Jong-il.

Însă, complotul legat de frauda asigurărilor, lagărele de muncă din Coreea de Nord sunt reale, Haym Salomon este real, precum și împrumutul lui.

Steve Berry a țesut în final pentru cititorii lui, o poveste perfectă, intrigantă și originală.

Cartea se poate cumpăra aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s