Ken Follett – Stâlpii Pământului

Este un roman istoric combinat cu evenimente ficționale al lumii medievale din perioada 1130 – 1170. De la conți înfometați de putere, religiozitate, violență, trădări, până la descrierea detaliată a structurii unei catedrale, cartea are tot ce așteaptă un cititor de la un asemenea roman: entuziasm, intrigă, dragoste, luptă pentru putere.

Povestea se întinde pe aproape 1000 de pagini și parcurge 40-50 de ani, însă cartea se citește ușor și nu se mai poate lăsa din mână.

Autor: Ken Follett

Titlu: Stâlpii Pământului

Titlu in engleză: The Pillars of the Earth

Editura: RAO

Nr. pagini: 992

Sursa foto: libris.ro

Primele 100-150 de pagini nu aduc prea multă acțiune și complicații, ci construiesc încet situația de bază, după care acțiunea se adâncește. Lumea medievală este prezentată în prisma celor 5 personaje principale, viețile lor, lumea lor spirituală. Practic, în carte se schimbă o întreagă generație.

Pe lângă povestea incitantă, personajele sunt descrise cu măiestrie. Există personaje bune și rele, câteodată putem simpatiza chiar și cu personajele rele.

Cartea pune mult accent pe descrieri, oricine își poate imagina cu ușurință aspectul și aerul unui oraș medieval.

Ken Follett

Sursa foto: ken-follett.com

S-a născut în Țara Galilor, a fost educat în școli de stat și are o diplomă în filozofie. A început să lucreze ca reporter, după care la o mică editură londoneză Everest Books.

Primul lui succes a fost cartea Prin urechile acului ( Eye of the Needle ), un thriller care se petrece în perioada celui de al Doilea Război Mondial.

Cartea Stâlpii Pământului a fost publicată în 1989, a ajuns bestseller, a fost tradus in peste 30 de limbi. Iar în 2010 Ridley Scott a produs un serial de televiziune bazat pe carte.

Seria Kingsbridge

Luate atât individual, cât și împreună, cărțile Kingsbridge sunt o relatare la fel de cuprinzătoare a construcției unei civilizații – cu legile, structurile, obiceiurile și credințele sale – așa cum este probabil să întâlniți oriunde în ficțiunea populară. În ciuda lungimii lor descurajante, aceste romane sunt rapide, accesibile și scrise într-o proză clară, neaglomerată, care are o senzație deosebit de contemporană. Bill Sheehan - The Washington Post

Stâlpii Pământului este primul roman pe care l-am citit de la Ken Follett și mi-a plăcut foarte mult. Probabil nu o să urmăresc serialul lui Ridley Scott, întotdeauna am fost dezamăgită de ecranizările cărților pe care le-am citit deja. Însă, aștept cu nerăbdare să citesc următorul roman din seria Kingsbridge O Lume fără Sfârșit.

Cartea se poate cumpăra aici

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s