Michelle Obama – Povestea mea

Michelle Obama a făcut istorie fiind prima First Lady de culoare și a petrecut 8 ani la Casa Albă. Cu toate acestea, a reușit să rămână umană, liberă și populară. Foarte multe nu știam despre ea, în ciuda faptului că era foarte mediatizată încă din perioada campaniilor prezidențiale.

Autobiografia este bine scrisă, într-un stil ușor de citit, nu este deloc plictisitoare. Descrie drumul lung care începe în suburbiile din Chicago și se termină la Casa Albă, deschide ușor ușa micilor secrete despre viața de zi cu zi a familiei Obama. Fără detalii spumante, însă cu detalii sincere despre cum încercau să-și salveze relația. Cartea nu vine cu multe detalii politice sau detalii suculente despre adversarii politici, ci mai mult este despre oamenii care i-au fost alături familiei Obama în această aventură.

Autor: Michelle Obama

Titlu: Povestea mea

Titlu in engleză: Becoming

Editura: LITERA

Nr. pagini: 620

Sursa foto: libris.ro

Michelle a obținut două diplome în drept ( Princeton și Harvard ), a lucrat la o firmă de avocatură de top din Chicago, avea toate condițiile pentru a-și împlini visul ei și a părinților ei pentru a avea o viată liniștită și confortabilă.

S-a întâlnit cu Barack Obama, s-au căsătorit, au avut copii și Michelle s-a mutat din lumea corporatistă în sectorul public unde avea succes profesional și câștiga bine.

În cele din urmă, din cauza ambițiilor politice ale soțului ei, a fost forțată să renunțe la cariera proprie, fapt pe care ea nu a suportat foarte bine. Totuși a făcut acel sacrificiu pentru Barack, care a devenit primul președinte de culoare din SUA timp de 8 ani.

„Dar, ascultându-l pe Barack, am început să înțeleg că versiunea lui de speranță ajungea mult mai departe decât a mea: una era să te extragi pe tine însuți dintr-o fundătură și cu totul altceva era să încerci să ridici locul în sine.”

La Casa Albă, Michelle a trebuit să se reinventeze, avea nevoie de proiecte pe care le simțea utile. Michelle și Barack au reușit să aibă o căsnicie armonioasă și au încercat să le ofere fiicelor lor o copilărie relativ normală, lucruri deloc ușoare având în vedere atenția mass-media aproape constantă.

Michelle Obama este o femeie responsabilă, serioasă, cu o opinie puternică și valori solide, chiar și în lumea superficială actuală. Este o femeie model, care poate fi apreciată pentru o mulțime de lucruri, dar mai ales pentru că a reușit să nu fie amețită de bani și de putere, rămânând o parteneră demnă pentru soțul ei și o mamă grijulie. Merită să o cunoaștem mai bine.

„Pentru mine, povestea mea nu este despre a ajunge undeva sau despre a atinge un scop anume. O percep mai degrabă ca pe o mișcare înainte, un mijloc de evoluție, o cale de a încerca permanent să devii un om mai bun. Călătoria nu se sfârșește. Am devenit mamă, dar mai am multe de învățat despre asta și multe de transmis copiilor mei. Am devenit soție, dar continui să mă adaptez și să fiu recunoscătoare față de ceea ce înseamnă să iubești cu adevărat și să îți construiești viața alături de un alt om. Am devenit, după anumite standarde, un om cu putere, și , totuși, încă mai sunt momente în care mă simt nesigură sau neauzită. Totul face parte dintr-un proces, sunt pași făcuți de-a lungul aceluiași drum. Pentru ca povestea să continue este nevoie, în egală măsură, de răbdare și de rigoare. Este nevoie să nu renunți niciodată la ideea că vei continua să evoluezi.”

Cartea se poate cumpăra aici

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s