Zilnic ne preocupăm de menținerea tinereții, folosim creme pentru ten, mâncăm sănătos, facem mișcare. Ar trebui să fim tot așa de preocupați și de menținerea tinereții creierului, a memoriei, a imaginației și a inteligenței emoționale.
Cititul nu este doar un hobby bun, nu este doar o distracție sau o activitate de agrement utilă pentru educația proprie. Este și o necesitate fizică.
1. Cititul îmbunătățește capacitatea de concentrare, memoria
Studiile au arătat că exercițiile fizice regulate întăresc inima, mușchii și oasele. Cititul face același lucru pentru creier.
Citind un roman, de exemplu, trebuie să avem în vedere diferite evenimente principale și secundare care se petrec pe mai multe planuri, relațiile dintre personaje. Putem învăța cum să ne concentrăm pe esență, cum să gândim critic și analitic și în anumite situații ale vieții noastre.

2. Cititul reduce stresul
Cititul ne distrage de la problemele cotidiene descoperind lumi noi, ne ajută să ne relaxăm și să uităm de griji. Cititul – desigur, nu un thriller – înainte de a adormi, relaxează corpul și poate acționa ca un somnifer. Iar somnul sănătos este o sursă a tinereții.
3. Cititul ne îmbogățește vocabularul și devenim mai educați
Cu fiecare carte citită dobândim mai multe cunoștințe despre lume. Mai mult, cunoștințele noastre sunt singurele lucruri pe care nimeni nu ni-l poate lua vreodată. Învățăm mult și din punct de vedere lingvistic. Cu cât citim mai mult, cu atât vocabularul nostru devine mai sofisticat.
Vocabularul dobândit prin lectură regulată ne ajută nu doar la exprimare orală mai bună, ci ne dezvoltă expresivitatea scrisă.

4. Cititul dezvoltă emoțiile, inspiră, motivează
Cu fiecare carte aflăm de povești diferite, cunoaștem diferite tipuri de personaje. De multe ori, când citim, simțim că lumea se oprește în jurul nostru și ne concentrăm doar pe poveste și simțim împreună cu personajele.
Cu cât citim mai mult, se dezvoltă și personalitatea noastră, evoluează și se schimbă. Prin diferite povești învățăm să privim lumea din diferite perspective și începem să ne uităm altfel și la viața noastră. Fiecare carte poate însemna un obiectiv nou sau soluții noi.
5. Cititul este o recreere, o aventură, un hobby care nu costă mult
Cititul este o formă bună de recreere, este incitant, interesant și misterios în același timp.
Cu fiecare carte citită se deschide o lume nouă. Dispar granițele fizice și temporale, poți să devii muzician, scriitor, un romantic îndrăgostit, o contesă veșnic îndrăgostită de frumusețe, un mafiot sau un copil. Putem călători peste mări și țări, fără să ne mișcăm din fotoliu.
Librăriile au întotdeauna promoții, se pot vizita și anticariate sau biblioteci. Există cărți electronice gratuite. Alegerea este foarte mare, începând de la romane ușoare sau pentru tineret, până la poezii, nuvele, thrillere și lista este lungă.
Dacă nu este vorba de o enciclopedie de câteva kilograme, cartea se poate arunca cu ușurință într-o poșetă, nu are nevoie de energie permanentă ca un telefon. Iar dacă preferăm cărțile electronice, putem lua cu noi chiar biblioteci întregi.

+1. O carte este întotdeauna mai bună decât un film făcut după carte
Într-un roman, scriitorul are mult mai multe oportunități și mijloace de a prezenta personajele și locațiile. De multe ori, scenariul este rescris la un nivel mai accesibil. Ori de câte ori am vizionat un film realizat după o carte, am rămas dezamăgită.
Este important să citim întotdeauna ceea ce ne place sau ne este util. Însă, trebuie să fim deschiși și către alte genuri, decât cele obișnuite.
Viața tuturor ar fi mai bună, dacă am citi zilnic. Oamenii ar fi mai empatici, poate și mai buni. Lectura este o plăcere, o experiență, o aventură și un instrument.
Cititul este :
Un mod nou de a respira.
Uneori poate fi pansament pentru sufletele noastre.
Este cheia succesului în viață,poți ajunge departe totul depinde ce alegi.
Iti dă alinare sufletească,împlinire emoțională te poți regăsi într-o liniște perfectă.
Hrană pentru suflet.
Terapie pentru suflet,liniște și pace.
ApreciazăApreciat de 2 persoane