Bijuterii din lemn pictate manual – Idei de cadouri

Grija în selecția materialelor naturale și lucrul manual au devenit o raritate în vremurile fast fashion. Tendințele sunt stabilite, iar după scurt timp dispar la fel de repede cum au apărut. 

Pe lângă poșete, bijuteriile sunt probabil cele mai populare accesorii pentru femei. Se pot combina după dorință și completează ținuta.

De ce bijuterii din lemn?

Indiferent dacă vorbim de cercei, coliere sau broșe, bijuteriile din lemn pictate vor fi considerate întotdeauna un statement. Femeile care poartă bijuterii inedite sunt considerate încrezătoare în sine și extravagante.

Cine este Decolor ?

Decolor mi-a atras atenția cu câțiva ani în urmă la un Festival Handmade în Sibiu: un stand plin de bijuterii și obiecte din lemn, cu picturi drăgălașe și detalii jucăușe, iar lângă stand doi tineri zâmbăreți: Roxana și Octavian, o familie cu pasiune pentru artă, natură și istorie.

Octavian creează bijuteriile și lucrurile din lemn, iar Roxana le pictează. Din 2017 pasiunea lor s-a transformat în full-time job.

Am fost mereu atrasă de pictură și desen. Absolvind Facultatea de Restaurare Conservare, secția pictură, am învățat să îmbin utilul cu plăcutul și noul cu vechiul. Octavian, pasionat de istorie, călatorii si natură a descoperit cum să facă lucrurile mai practice și eficiente, manifestându-și propria creativitate. Pragmatismul lui Octavian, alături de firea mea visătoare și curiozitatea noastră, se combină perfect pentru a crea Decolor. – Roxana, Decolor

Ne exprimăm prin produsele pe care le realizăm în prezent, de la conceperea design-ului și până la finalizarea produsului. Încercăm să dăm o formă și o culoare diferită obiectelor pentru decor de interior, obiectelor cu uz practic, ornamentelor și bijuteriilor, o înfățișare unică, plină de culoare și energie. Ne place să ilustrăm frumusețea și imperfecțiunea naturii. Pictura și toate obiectele din lemn pe care le realizăm sunt inspirate din natura înconjurătoare. Încercăm să surprindem această dualitate în produsele noastre și să le transmitem purtătorului, ajutându-l să se conecteze la propria sa natură. – Octavian, Decolor

Mărțișoarele Decolor, sunt de fapt broșe sau pandantive care pot fi purtate tot anul, sunt create și lucrate manual din lemn de mahon, iar pictura este realizată în culori acrilice. Pentru a proteja atât pictura cât și lemnul s-a folosit un vernis pe bază de apă. Fiind realizate exclusiv manual și individual nici o piesă nu este identică cu cealaltă, fiecare fiind o lucrare artistică unică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s