Sănătate și armonie cu Ayurmed

Odată cu sosirea primăverii, anotimpul renașterii, simt cum mă trezesc din somnul de iarnă, împreună cu natura. Zilele se lungesc din nou, pot să petrec mai mult timp în aer liber, pot să mă bucur de razele soarelui.

Însă, nu este simplu să uit de iarna rece. Privesc în oglindă și îmi dau seama că nu mai am silueta sănătoasă și veselă de la sfârșitul verii, pielea mea este mai palidă și articulațiile s-au înțepenit un pic. Frumusețea sărbătorilor de iarnă, plină de bunătăți și dulciuri, umbresc ușor bucuria primăverii.

Primăvara, anotimpul mult așteptat, este simbolul începutului, creșterii rapide și al dezvoltării. A sosit timpul, să încep curățenia de primăvară și în corpul meu, să scap de deșeurile acumulate și să-mi repar imunitatea. Poate – poate dispar și câteva kilograme în plus.

Sursa foto: ayurmed.ro

Ce este Ayurveda ?

Tradus, Ayurveda este „Știința vieții”, principiile sale universale au devenit baza aproape tuturor sistemelor medicale majore de-a lungul timpului.

Ayurveda este sistemul medical vechi de 5.000 de ani din India, o moștenire culturală antică a popoarelor subcontinentului indian, care funcționează și în zilele noastre. Și astăzi, când sistemul medical este așa de avansat și în India, totuși mai mult de jumătate din populația indiană este tratată în primul rând prin remedii ayurvedice.

Ayurveda se concentrează nu numai asupra integrității și sănătății corpului, ci și asupra sufletului și minții. Deși are metode sofisticate pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, este vorba în primul rând de prevenirea bolilor – este mult mai ușor să previi ceva decât să tratezi o problemă deja stabilită și posibil cronică.

Ayurveda consideră, că ar trebui să acordăm atenție constantă fiecărei părți a corpului nostru, chiar dacă este perfect sănătoasă, deoarece aceasta este singura modalitate de a menține sănătatea pe termen lung.

Sursa foto: ayurmed.ro

Detoxifierea preventivă al ficatului

În Ayurveda, ficatul este considerat un organ de foc, deoarece este esențial pentru digestie. Dacă ficatul este supraîncărcat de toxine, va lucra prea mult, ceea ce provoacă inflamații și probleme în întregul corp.

Cea mai importantă funcție al ficatului este de a descompune substanțele toxice din organism. Ficatul este cel mai important organ de detoxifiere din corpul nostru, care își poate face treaba dacă îi acordăm atenție și îl ajutăm. Dacă în organism pătrund prea multe substanțe toxice ( de la medicamente, mediul înconjurător, alcool, stres ), ficatul nu își poate îndeplini funcția și este afectat.

Problema poate fi prevenită printr-un stil de viată sănătos și mai conștient și prin plante selectate după rețetele tradiționale ayurvedice, care ajuta ficatul să reducă efectele nocive.

Livecom – Hepatoprotector, detoxifiant și purificator natural al ficatului.

Plantele folosite în suplimentul alimentar Livecom pot întineri ficatul și îi pot crește eficiența.

De exemplu, unul dintre ingredientele hepatoprotectorului Livecom este Andrographis paniculata. Această plantă, conform rețetelor ayurvedice, este unul dintre cei mai buni detoxifianti ai ficatului datorită conținutului de substanțe amare. Stimulează excelent ficatul și bila, neutralizează toxinele. Această proprietate poate ajuta la tratarea disfuncției hepatice și la eliminarea substanțelor nocive din organism.

Sursa foto: Pagina Facebook ayurmed.ro, editare Canva

Cine este ayurmed.ro ?

Acum 23 de ani domnul dr. Shawki Salman cu doamna Elena Salman au dorit să ofere o metodă alternativă de vindecare al sufletului, trupului și minții, prin valorificarea proprietăților vindecătoare ale plantelor specifice florei indo-asiatice.

De-a lungul timpului, s-a format o echipă din medici, farmaciști, chimiști, produsele s-au diversificat și a fost lansat în România o gamă de suplimente alimentare. Pe lângă aceasta, există o activitate științifică de informare și un centru de sănătate ayurvedic.

Sursa foto: Facebook ayurmed.ro

Primăvara îmi oferă dinamismul și impulsul de care am nevoie pentru a reveni la forma veche. Multe probleme pot fi prevenite cu un stil de viată sănătos și cu suplimente naturale din plante medicinale selectate din rețetele clasice Ayurveda vechi de 5.000 de ani.

Articol scris pentru proba extra-concurs Ayurmed lansată via SuperBlog 

Un gând despre „Sănătate și armonie cu Ayurmed

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s