Idei pentru amenajarea unui balcon mic – cu BIANO

Balconul poate fi o binecuvântare pe vreme bună, încă de la primele zile însorite ale primăverii până toamna târziu. Un balcon sau o terasă mică poate fi descurajantă și mulți riscă să rateze oportunitățile oferite, folosindu-le pentru a depozita lucruri inutile.

Amenajarea unui balcon mic necesită într-adevăr mai multă gândire, dar nu este deloc o misiune imposibilă. Există multe opțiuni pentru amenajare confortabilă și nu este neapărat o chestiune de bani. Cu niște trucuri inteligente, chiar și cel mai mic balcon poate fi locul unei vacanțe de vară.

Sursa foto: BIANO

Design virtual cu – BIANO

De câteva luni, reamenajând livingul, am apelat la designul virtual oferit gratuit de motorul de căutare BIANO.

În loc sa umblu prin magazine de mobilă, am ales sa fiu propriul meu designer din confortul fotoliului și să simulez amenajarea balconului, apelând din nou la zona de creație proprie BIANO: https://studio.biano.ro/, având în vedere câteva aspecte și recomandări pentru spații mici.

1. Mobilier pliabil

În cazul unui balcon mic, se economisește mult spațiu cu piese de mobilier de gradină pliabile. Fie că este vorba de scaune sau de șezlonguri, ne simțim mai confortabil dacă spațiul este ocupat doar de piesele de mobilier pe care le folosim.

O masă pe terasă este esențială pentru cafea sau lectură, dar ocupă mult spațiu. Se poate opta pentru varianta pliabilă, sau pentru varianta rabatabilă montată pe balustradă și poate fi închisă cu ușurință când nu este utilizată.

2. Utilizarea spațiului pe verticală – flori

Pentru a crea o oază verde pe un balcon sau o terasă mică, se poate folosi eficient spațiul pe verticală prin decorațiuni montate pe perete sau suporturi de flori verticale. Însă, suporturile de flori tip turn se pot folosi în anotimpul rece și în apartament. Se mai pot alege flori în suporți tip agățătoare, care așezate inteligent, pot umbri zona de relaxare.

3. Variante de pardoseală cu aspect natural

O alternativă excelentă este iarba sintetică sau gazonul artificial. Poate fi folosit în orice anotimp, își păstrează culoarea, este moale și are un drenaj bun.

Dacă se optează pentru materiale ce ating calitățile scândurilor de lemn, se pot folosi plăci de gresie realizate din lemn și plastic. Sunt durabile, practice și se asamblează ușor. Comparativ cu plasticul clasic, sunt rezistente la fluctuațiile de temperatură.

4. Textile în culori vii

Trebuie să se acorde suficientă atenție textilelor. Pernele în nuanțe de vară, vesele și colorate vor condimenta și cea mai mică terasă.

În acest caz, dacă se alege un covor, acesta se recomandă să fie din materiale naturale, în nuanțe cât mai neutre și fără prea multe modele. Covorașele țesute din bumbac pot fi ușor întreținute chiar și cu mașina de spălat și emană naturalețe.

Pentru a crea o zonă confortabilă în locuință nu este în primul rând o chestiune de bani. Da, este nevoie de o anumită sumă de bani, dar dacă alegem cu înțelepciune ingredientele de calitate și gândim simplu, totul este o chestiune de imaginație.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s