Dacă este vară, atunci trebuie să fie și relaxare! Cel puțin, acest lucru înseamnă vara pentru mulți. În realitate însă, de când lucrez, vara nu se prea deosebește de viața obișnuită din timpul anului. Cu excepția a două săptămâni, când reușesc să plec într-o vacanță binemeritată.
Nu sunt mare iubitoare de plajă, soare și căldură excesivă, prefer muntele, prefer să vizitez orașe și să mă recreez activ. Anul trecut m-am lăsat influențată de dorințele familiei și am plecat în vacanță pe litoral.
La munte, chiar și când strălucește soarele, căldura este suportabilă, peisajul este variat, oboseala este plăcută. În schimb, la mare, când strălucea soarele, căldura nu mi se părea așa suportabilă, evitam razele directe ale soarelui, mă bălăceam moderat, mai mult stăteam sub umbrelă și citeam.
Cum să ne protejăm părul vara ?
Nefiind obișnuită cu o vacanță la mare, nu am acordat atenție deosebită părului, eram convinsă că este suficient să-mi păstrez rutina obișnuită din timpul anului. Din păcate, după vacanță, părul s-a uscat, a devenit fragil și a trebuit să recurg la diferite tratamente pentru a-i reda sănătatea.
Nu vreau să recunosc cu voce tare, dar cred că totuși m-a cucerit litoralul. Anul acesta m-am lăsat convinsă mult mai ușor pentru o nouă vacanță de o săptămână pe litoral. După ce am făcut rezervările necesare, am început să mă gândesc, cum să-mi pregătesc de această dată părul meu pentru vacanța de vară.
Primăvara dispare căciula, razele soarelui ating tot mai mult pielea și firele de păr. Este foarte importantă și alimentația: cât mai multe legume proaspete și fructe de sezon, consum de lichide și plimbări în aer liber, cât de mult posibil. Dacă corpul își reumple rezervele de vitamine, se regenerează automat și pielea si părul.
Ce este dăunător ?
Radiațiile UV
Cu toții cunoaștem efectele nocive ale razelor solare asupra pielii noastre, deoarece cei mai mulți dintre noi am experimentat deja durerea neplăcută după arsurile solare. De aceea, ne este firesc să ne protejăm pielea cu cremă de protecție solară. Dar radiațiile solare nu ne cruță părul, rar ne gândim să-l protejăm.
Radiațiile ultraviolete deteriorează părul, făcând structura internă al firului de păr vulnerabil, deteriorat și mai aspru.
Pentru aceasta, voi folosi Difeel ulei de păr cu ulei de Cocos.
Aplicat pe păr un strat de ulei de cocos, protejează firele de păr acționând ca un filtru UV natural. Oferă un plus de umiditate și părului vopsit pătrunzând cu ușurință în firele de păr, acționând ca un balsam. Uleiul de cocos ajută și la hidratarea scalpului, iar acizii grași esențiali și vitaminele elimină mătreața și părul va crește mai sănătos.
Uleiul de cocos poate face parte din rutina obișnuită, aplicându-l pe toată lungimea părului lăsându-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de spălare. Aplicat pe păr și uniformizat cu un piepten înainte de înot în piscină sau în apa mării, uleiul de cocos protejează părul de apa sărată și clor.
Conținutul de clor din piscine
Apele răcoroase ale piscinelor sunt tentante și nici nu trebuie să rezistăm tentațiilor. Și apa de la robinet pe care-l folosim acasă când ne spălăm părul conține clor, dar într-o măsură mult mai mică decât apa din piscine. Substanțele din apa piscinelor usucă și asprește părul. De aceea este recomandată clătirea sau spălarea ușoară al părului.
Pe căldură simțim nevoia să lăsăm părul ud să se usuce la soare. Este periculos, fiindcă razele ultraviolete dăunează mai intens părului, deoarece picăturile de apă concentrează razele solare. Părul trebuie uscat blând și rapid sau dacă totuși ne dorim să – l uscăm în aer liber, trebuie să avem grijă să fim protejați de razele solare.
Apa de mare și nisipul
Din fericire, apa de mare și nisipul nu ne distrug părul prin reacții chimice, așa că ne putem bucura de apa mării. Nisipul, dacă este pieptănat accidental în păr, deteriorează scalpul și cuticulele. Datorită efectului de uscare a apei sărate, merită să ne clătim părul cu apă proaspătă când ieșim din mare.
Difeel masca de par cu ulei de Argan este un hidratant ideal pentru scalp și păr. Uleiul de argan, folosit de secole pentru menținerea frumuseții, provine din sâmburii arborelui de argan din Maroc și este denumit de multe ori „aur lichid”. Conține acizi grași și vitamina E, care întăresc firul de păr devenind mai strălucitor și mai mătăsos. Este antiinflamator, conține antioxidanți benefici scalpului.
Uleiul de argan se poate folosi zilnic, mai ales în timpul vacanțelor la mare și la piscine. Se poate întroduce și în rutina normală, utilizându-l ca un tratament de întărire și hidratare. Pentru aceasta se aplică pe toată lungimea părului și se lasă să acționeze 30 de minute. Sau pur și simplu se poate folosi ca un produs de styling pentru descâlcirea părului creț.
Vacanțele de vară, scăldatul și plaja au un efect benefic asupra sufletului nostru, însă pot dăuna părului dacă nu prevenim din timp.
Ca un om gospodar, îmi pregătesc părul pentru iarnă, încă din toamnă.
Și vorba gospodarului „Ziua bună începe de dimineață” o fi de fapt „Vara bună începe din primăvară”?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022
1 comentariu