Alex Michaelides – Pacienta tăcută

A trecut ceva timp de când am cumpărat cartea. Nu am citit-o, fiindcă toată lumea vorbea despre ea, fiind un bestseller vândut în peste 4 milioane de exemplare. Privind înapoi, a fost o decizie bună, am putut citi cartea obiectiv.

Gabriel Berenson, un fotograf renumit, a fost omorât acum șase ani. Soția lui, Alicia Berenson, o pictoriță de succes, a fost găsită plină de sânge lângă cadavru. Aparent și-a ucis soțul. Alicia este inchisă într-un institut de maximă securitate The Grove, fiindcă a refuzat să vorbească încă din noaptea îngrozitoare. A mai pictat un singur tablou după crimă, acesta este singurul lucru care mai vorbește în locul ei. Dupa sase ani, psihoterapeutul Theo Faber se angajează la The Grove, special pentru a incerca să vorbească cu Alicia, să o trateze și să înțeleagă ce a condus-o aici.

Autor: Alex Michaelides

Titlu: Pacienta tăcută

Titlu în engleză: The Silent Patient

Editura: Litera

Nr. pagini: 368

Sursa foto: libris.ro

Cartea a fost scrisă din punctul de vedere al terapeutului, dar încetul cu încetul iese la iveală și punctul de vedere al Aliciei prin jurnalul ei scris în perioada dinaintea crimei. Cartea ne ghidează prin intrigă, prin sentimentele personajelor, intimitatea și relațiile cu ceilalți.

Theo se crede un un fel de detectiv, începe să învestigheze pe cont propriu viețile celor care au avut vreo legatură cu Gabriel sau Alicia.

Cea mai interesantă este tăcerea Aliciei, însă merită privit și Theo, victima abuzului suferit în tinerețe. Autorul atrage atenția cititorului, la o scară mai mică, că leziunile psihice din copilărie sunt purtate toată viața, au impact asupra caracterului și remodelează viața.

Cartea este plină de capcane logice, intrigi încâlcite și are un final destul de surprinzător. Cel puțin, eu nu m-am asteptat!

Dar nu vreau să povestesc mai mult despre carte, nu vreau să stric experiența cititorului, fiindcă cartea merită citită!

Alex Michaelides

S-a născut în Cipru în 1977 dintr-un tată grec și o mamă engleză. A studiat literatura în Cambridge și a obținut un master în scenografie la Los Angeles.

A studiat psihoterapia timp de trei ani și a lucrat doi ani la o unitate securizată pentru tineri. Acest lucru i-a oferit material și inspirație pentru romanul său de debut Pacienta tăcută.

A scris scenariul filmului The Devil You Know, thriller american din 2013 și a fost co-scenarist al filmului The Con is On.

Debut impresionant… Pacienta tăcută este inteligentă, imaginativă și o lectură grozavă.— The Times 

Cartea se poate cumpăra aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s