Ulei esențial Arbore de Ceai – Beneficii, proprietăți și utilizare

Arborele de ceai, numit și Melaleuca alternifolia, este originară din Australia. Primele proprietăți benefice ale frunzelor acestui arbust au fost descoperite de aborigenii australieni. Au folosit sucul obținut din frunzele arborelui de ceai la diferite afecțiuni ale pielii, recunoscând proprietățile antiseptice și purificatoare ale plantei.

În Europa, beneficiile pentru sănătate ale arborelui de ceai au devenit cunoscute în secolul al XVIII-lea, cu ocazia expediției al lui James Cook. A încercat băutura din frunzele de arbore de ceai și a văzut cum aborigenii locali foloseau remediile naturale pentru a lupta împotriva bolilor și infecțiilor. 

Oamenii de știință au început să studieze uleiul Melaleuca după apariția aromoterapiei. Studiile au arătat că are un spectru larg de efecte terapeutice, este capabil să aibă un efect pozitiv asupra corpului uman și este un puternic dezinfectant.

La ce este bun uleiul de arbore de ceai? Cum îl folosesc ?

În zilele noastre, deja se regăsește în multe produse cosmetice, șampoane, demachiante și creme. Poate fi cumpărat și sub formă de ulei esențial pur, ceea ce ne permite să-l includem în rutina noastră zilnică și să-l folosim în aplicațiile proprii și amestecuri personalizate nevoilor noastre. Are și importante beneficii emoţionale.

Îngrijirea pielii

 • Adaug 1-2 picături în demachiantul facial pentru proprietăți suplimentare de curățare.
 • Câteva picături în aftershave pentru calmare și dezinfectare ( pentru domni, și nu numai…)
 • Adaug câteva picături în crema hidratantă pentru a avea un ten cu aspect sănătos.
 • Pentru iritațiile ocazionale ale pielii, aplic 1-2 picături de ulei esențial de arbore de ceai diluat pe zona afectată. 
 • Se diluează cu un ulei purtător pentru a minimiza orice sensibilitate a pielii.
 • Aplic 1-2 picături pe pensulele de machiaj, pentru dezinfectare și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Îngrijirea părului

 • Arborele de ceai este foarte hrănitor pentru scalp și păr.
 • Pentru scalp curat și fără măreață, adaug 1 -2 picături în șampon, las să acționeze 1 minut, după care clătesc.
 • Pentru un păr mătăsos cu aspect sănătos, adaug 3-4 picături în balsamul de păr, las să acționeze 5-6 minute, după care clătesc.

Îngrijirea unghiilor

 • Aplic pe unghiile mâinilor și picioarelor după duș pentru a purifica și a menține unghiile să arate sănătoase. Aplic diluat în ulei de cocos fracționat.

Purificarea aerului, produse de curățare

 • Difuzez 3-4 picături cu ajutorul vaporizatorului pentru împrospătarea și revitalizarea aerului.
 • Pentru a purifica aerul după gătit, difuzez 2 picături Melaleuca în combinație cu 2 picături de Lemon, 1 picătură Peppermint și 1 picătură Eucalyptus.
 • Într-o sticlă de pulverizare am adăugat câteva picături Melaleuca și pulverizez pe suprafețe pentru purificare suplimentară. Acest amestec pulverizez câteodată și în interiorul pantofilor. Înainte de pulverizare se agită sticla.
 • Adaug 1 picătură în vaza cu flori proaspete, pentru a le prelungi durata de viață.
 • Adaug 3-4 picături într-o lingură de bicarbonat pentru a scapa de mirosurile neplăcute din frigider.

Beneficii emoționale

 • Mirosit din sticluță sau difuzat, acordă susținere de a ne detașa de legăturile energetice negative și ajută în crearea unor conexiuni noi și sănătoase. Ne ajută să scăpăm de orice fel de „vampirism energetic”, nu permite altor persoane să se hrănească din energia, timpul sau talentul nostru.

Se poate lua in considerare și roll-on-ul doTERRA Tea Tree Touch, pentru a avea la îndemână în poșetă sau în borseta de călătorii. Pur și simplu rulați pe doTERRA Tea Tree Touch în timpul rutinei de îngrijire a pielii de dimineața sau de noapte, în timp ce sunteți în oraș, după bărbierit sau oricând simțiți că pielea dvs. are nevoie de sprijin.

PRECAUŢII: Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Solicitați sfatul medicului dacă sunteți însărcinată sau dacă urmați un anumit tratament. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Când cumpărați ulei de arbore de ceai, veți dori să vă asigurați că uleiul pe care îl alegeți este pur și de înaltă calitate, pentru a obține cele mai bune beneficii. Detalii despre certificări, calitate, distilare și alte generalități despre uleiuri esenţiale aici: Echilibru între trup și suflet – Uleiuri esențiale

Dacă sunteți în căutarea uleiului de arbore de ceai, vizitați Magazin online .

Detalii aici cum puteți cumpara cu 20% reducere.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

Vă invit să urmăriți blogul pentru noutăți:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s