Cum poți susține sănătatea sistemului digestiv cu ajutorul uleiurilor esențiale ?

Sănătatea noastră depinde în mare măsură și de sănătatea sistemului digestiv . Un sistem gastrointestinal care funcționează corect nu este esențial doar pentru absorbția sănătoasă a nutrienților, ci îndeplinește și funcții importante pentru imunitate și de detoxifiere.

Digestia afectată poate duce la lipsă cronică de energie, răspunsuri imune afectate și reacții alergice, creșterea în greutate și probleme gastrointestinale. 

Procesul digestiei poate fi privit și într-un context emoțional. Suntem expuși unui flux constant de informații, pe care de obicei le luăm ușor și apoi le lăsăm, menținând astfel o stare normală de bine. Cu toate acestea, există informații pe care le tratăm mai dificil, nu găsim soluție la o situație neplăcută, am prefera să ne îndepărtăm de ea. Câteodată nu putem face față tuturor emoțiilor și situațiilor de viață care curg către noi. Când simțim că suntem într-o criză, nu suntem în stare să rezolvăm un anumit lucru, simțim imediat un nod în stomac. Nu avem poftă de mâncare, ne simțim slăbiți.

Pe termen lung pot apărea mai multe simptome, care pot afecta alte organe ale sistemului digestiv. Pe lângă faptul că nu procesam o experiență, câteodată ne ingrijorăm excesiv, apare sentimentul lipsei de securitate și incertitudine.

Înainte de a opta pentru tratamente medicamentoase intensive sau proceduri medicale drastice, merită să ținem un inventar emoțional și să enumerăm acele lucruri din trecut, prezent sau chiar privind viitorul care ne-ar fi putut supăra stomacul și nu am putut procesa.

Prin clarificarea și corectarea cauzelor spirituale, mecanismul de autovindecare al corpului pornește imediat, deoarece nu mai trebuie să avertizeze persoana despre leziunile spirituale nerezolvate.

ZenGest™ – Amestec digestiv de susținere

Linia de produse pentru sănătatea digestivă ZenGest™ oferă un sprijin țintit care poate duce la o funcție digestivă optimă și o stare de bine generală. ZenGest™ este un amestec calmant de uleiuri esențiale digestive de la doTERRA, care promovează o funcție digestivă sănătoasă și ameliorează tulburările de stomac. Este, de asemenea, util în armonizarea dezechilibrelor emoționale care pot contribui la disconfortul digestiv.

Ce uleiuri sunt în ZenGest™? 

  • Anason ( Anise Seed ) – este un ulei liniștitor, cu aromă dulce-lemnoasă.
  • Menta ( Peppermint ) – poate ușura tulburările ocazionale de stomac, având și un miros proaspăt.
  • Ghimbir ( Ginger ) – poate reduce senzațiile ocazionale de greață.
  • Chimen ( Caraway ) – folosit pentru a susține digestia încă din Egiptul Antic, poate ușura flatulența, împrospătează respirația și acționează ca un tonic digestiv general.
  • Fenicul ( Fennel ) – poate ameliora simptomele digestive ocazionale, balonarea și gazele.

Beneficii și utilizări

  1. Unul dintre cele mai relaxante moduri de a folosi uleiul ZenGest™este aplicarea lui pe stomac și masarea acestuia. Un masaj abdominal va aduce un confort liniștitor stomacului, iar aroma va oferi senzații calmante. Se poate aplica un masaj pe stomac înainte de o călătorie pentru o aromă liniștitoare sau se poate inhala din sticluță sau din palme.
  2. Atunci când încercați alimente noi sau aveți parte de mese copioase, pentru a calma durerile de stomac ocazionale sau pentru a ajuta pur și simplu digestia, se poate lua intern.
  3. Pentru a menține un tract gastrointestinal sănătos, se pot adăuga 1-2 picături în apă.
  4. În cazul durerilor de gât, se poate dilua și se poate masa în zona gâtului.
  5. Poate ajuta în cazul constipației, administrând intern 1-2 picături în capsulă vegetală sau folosind capsulele moi softgels. Se poate aplica pe stomac, printr-un masaj în sensul acelor de ceas.

Beneficii emoționale

Numit și uleiul asimilării și înțelegerii, ZenGest™ ne ajută în cazurile în care suntem copleșiți, suprasolicitați, când ne lipsește entuziasmul și puterea de adaptare.

Emoțiile reprimate, experiențele și situațiile pe care nu le putem „digera” pot duce la o perturbare al sistemului digestiv, implicit la constipație.

Pe lângă modificarea modului de alimentație, corpul nostru ne indică, că trebuie să facem și niste schimbări în viața noastră, să ne oprim din agitația zilnică și să pornim pe drumul asimilării.

ZenGest™ conține uleiuri puternice ce susțin corpul fizic și emoțional în asimilarea informațiilor și evenimentelor, și crește abilitatea de a digera experiențele vieții. Se poate aplica topic pe stomac, se poate inhala din sticluță sau din palme.

PRECAUŢII: Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Solicitați sfatul medicului dacă sunteți însărcinată sau dacă urmați un anumit tratament. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Când cumpărați  ZenGest™, veți dori să vă asigurați că uleiul pe care îl alegeți este pur și de înaltă calitate, pentru a obține cele mai bune beneficii. Detalii despre certificări, calitate, distilare și alte  generalități despre uleiuri esenţiale aici: Echilibru între trup și suflet – Uleiuri esențiale

Dacă sunteți în căutarea uleiurilor esentiale, vizitați Magazin online . Detalii aici cum puteți cumpăra cu 20% reducere.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s