Creativitatea și iesirea din zona de confort sunt esenţiale pentru dezvoltarea personală și pentru starea de bine.
Rutina zilnică are multe de oferit: se poate economisi energie, oferă un cadru și astfel siguranță și pace. Însă, nu trebuie să ne ascundem aceea latură, care ne ajută să găsim întotdeauna soluții noi la problemele vieții: creativitatea.
Lucrul manual începe să fie la modă și în rândul tinerilor. Acest hobby este mai distractiv, dacă există un loc dedicat în întregime activității creative. Un mediu confortabil calmează mintea și inspiră.
O cameră separată este un lux, însă cu puțină organizare se poate amenaja un colț nefolosit din living, sau din dormitor. Important este, să nu fie dezordonat și neîngrijit.
Amenajarea colțului de hobby este în sine o activitate creativă, care poate necesita vizualizarea reală a unor obiecte decorative în spațiul destinat. Alegerile de pe Answear.ro din categoria Home & Lifestyle, și nu numai, sunt întotdeauna fără riscuri: dacă ceva nu se potrivește, se poate returna cu ușurință în termen de 30 de zile de la data livrării.
Amenajarea unei insule creative de lucru manual
Spații de depozitare
Chiar dacă haosul poate izbucni în timpul lucrului, firele și andrelele trebuie să fie depozitate într-un loc fix. Cutiile trebuie să fie suprapozabile, etichetate, să protejeze firele de praf și să asigure o atmosferă ordonată. Creatorii de handmade lucrează de obicei pe mai multe proiecte simultan, trebuie să existe cutii și spații de depozitare și pentru proiectele neterminate.
Există tot felul de articole mici necesare: foarfece, ace, nasturi, ochelari sau bandă de măsurare. Acestea trebuie să fie întotdeauna la îndemână, organizate. Ca spații suplimentare de depozitare se pot folosi și rafturi de perete, lăsând mai mult spațiu de libertate de miscare în cameră.
Fotoliu potrivit
Principala prioritate este confortul, astfel tricotatul sau croșetatul va fi relaxant. Fotoliul ideal ar trebui să fie nu doar confortabil ci să se și potrivească cu camera. Asortarea cu restul camerei este relativ simplă, prin alegerea unor pleduri de pe https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/textile/paturi-pleduri-si-cuverturi-de-pat.
Organizator de perete
Și ideile trebuie să fie organizate, puse la vedere înainte de începerea unui proiect nou, să se armonizeze formele și culorile. Pe un organizator metalic se pot fixa schițe, diferite fire sau chiar bobine, nasturi, iar pe o tablă magnetică se pot nota cu ușurință diferite faze ale proiectelor sau comenzilor.
Lumină suficientă
Ideal ar fi lumina naturală. Însă în lunile friguroase, și nu numai, avem nevoie de sursă suplimentară de lumină. Ideale sunt plafonierele, lămpile cu picior și de perete.
Fiecare om este creativ. Trebuie doar să se creeze o atmosferă exterioară ca să se întâmple o deschidere interioară pentru idei noi.
Nevoile variază foarte mult, logic. Iubitorii de film își pot crea o zonă cu home cinema, iubitorii de pictură un colțișor de atelier, iubitorii de muzică o zonă de exersat sau de ascultat, iubitorii de cărți o insulă de citit, iubitorii de sport o atmosferă potrivită pentru mișcare, în timp ce alții sunt fericiți să …lista poate continua până la infinit.
Poți să iți iei doza de motivație și inspirație în fiecare zi și poți lăsa creativitatea să curgă doar acolo, unde te simți confortabil și relaxat.
Articol scris pentru SuperBlog 2022
Un gând despre „Cum să-ți amenajezi un refugiu creativ”