Doliul – Cum să faci față pierderii cu ajutorul aromaterapiei

Decesul este o parte a vieții. Partea nefericită. Este o pierdere profundă a unei părți din noi și bineînțeles, extrem de dureroasă.

Ne vom pierde părinții, iar dacă suntem apropiați de ei, ne putem simți singuri, fără ancoră, în derivă pe oceanul vieții.

Ne vom pierde din prieteni, cunoștințe. Chiar dacă nu ne dorim să se întâmple niciodată, unii părinți vor trebui să facă față celei mai cumplite pierderi dintre toate – pierderea unui copil.

Fiecare pierdere este o experiență individuală, cu reacții imprevizibile. Unii se refugiază în muncă, alții stau luni de zile în tăcere, plângând într-un fotoliu. Uneori ajută consilierea, uneori ajută interacțiunea cu alte persoane care au trecut prin experiență similară. Uneori….

Fiecare trebuie să treacă peste asta și fiecare în felul său.

În jurul experienței morții, există și multe emoții în afară de durerea pură: emoții neterminate cu cel pe care l-am pierdut, neșansa de a lua rămas bun sau a-i spune „te iubesc”, remușcări și sentimente de vinovăție.

Pierderea celor dragi, dezamăgirea sau pierderea speranței și viselor afectează foarte mult emoțiile. Deși aceste sentimente de durere și pierdere nu vor dispărea imediat, vă puteți mângâia sufletul și evoca sentimente de speranță prin difuzarea uleiurilor esențiale în perioadele de pierdere. Poate că inima este încă îndurerată, dar aromele blânde și mângâiatoare vă vor oferi sentimente de mulțumire în momentele în care aveți cea mai mare nevoie. 
 

Aromaterapia, prin uleiurile esențiale, pot atenua emoțiile din perioada doliului și pot ajuta la regăsirea echilibrului și poftei de viață. Pot oferi sprijin în timpul acestei perioade triste. Difuzat în cameră, poate ajuta la crearea unei atmosfere calme, reconfortante.

Uleiurile esențiale ajung în profunzimea emoțiilor personale, creeaza sentimente si conexiuni de arome.

În timp ce toată lumea experimentează răspunsuri diferite la aromele uleiurilor esențiale, se declanșează amitiri și răspunsuri extrem de distincte și personalizate. Pe baza profilului chimic unic al fiecărui ulei esențial, știm că fiecare ulei esențial va stimula, în general, un anumit tip de răspuns. Deoarece nu există două persoane la fel, fiecare persoană poate primi răspunsuri distincte. Reacțiile la arome se bazează pe indicatori de mediu, experiențe trecute, preferințe personale. Din cauza acestor factori individuali, nu toți utilizatorii vor avea aceași reacție la un anumit ulei esențial.

Se poate folosi un singur ulei sau o combinație de uleiuri, care oferă sentimentul de siguranță și protecție. Nu contează, dacă la altcineva nu îi place.

Essential Aromatics™ System

Deoarece fiecare ulei esențial poate provoca un răspuns diferit, conceptul dōTERRA Essential Aromatics System se bazează pe chimie. Fiecare amestec de ulei din sistem este alcătuit din substanțe chimice de bază compuși care sunt clasificați în categorii.
Aceste amestecuri de uleiuri au fost concepute pentru a obține un profil chimic unic. În cele mai multe cazuri, uleiurile esențiale pot fi clasificate ca având fie arome înălțătoare, fie calmante. Folosind grupuri distincte de uleiuri esențiale, Essential Aromatics System se bazează pe categorii specifice de plante pentru a sprijini răspunsurile, bazate ale componentelor chimice incluse în fiecare ulei esențial.

Console este amestecul pentru alinare și consolare, din uleiuri din pomi și flori. A fost conceput pentru a le oferi ajutor celor care au nevoie de consolare emoțională. Poate alina durerea după traume și perioade marcate de stres excesiv. Poate ameliora durerile sufletești din trecut și ajută individul să se elibereze de aceste poveri emoționale. Oferă seninătate inimii și face conexiunea cu Divinitatea pentru a obține liniste sufletească.

Aromele reconfortante din Console ajută la promovarea pozitivității și la risipirea sentimentelor negative și deznădăjduite atunci când este utilizat local și aromatic. Când tristețea pare copleșitoare, Console ajută la stimularea sentimentelor de forță emoțională pentru a te ajuta să treci peste o altă zi.

Yoga Collection

Amestecurile Anchor, Align și Arise sunt amestecurile perfecte pentru a vă îmbunătăți stilul de viață și practica de yoga. Aceste amestecuri oferă arome care stabilizează, echilibrează și înseninează spiritul

Sentimentele de durere, dezamăgire și deznădejde nu dispar peste noapte – deseori pot dura luni sau chiar ani pentru a depăși aceste emoții. Pe măsură ce treceți prin procesul de vindecare, aromaterapia vă poate ajuta să aveți răbdare cu dvs. și cu ceilalți.

Suntem diferiți, așa că amestecurile nu provoacă întotdeauna același răspuns emoțional pentru toată lumea. 

Sper că aceste amestecuri vă vor ajuta și vă vor oferi un sentiment de confort și sper că vor servi drept sursă de inspirație pentru găsirea uleiurilor esențiale și a amestecurilor care funcționează cel mai bine.


Utilizarea uleiurilor esenţiale este simplă, intuitivă și deosebit de satisfăcătoare. Cu toate acestea, numeroasele uleiuri esenţiale disponibile, alături de combinaţiile infinite între ele și aplicaţiile lor pentru sănătate pot fi copleșitoare pentru începători.

Uleiurile de mai sus, în in orice variantă, pot fi cumpărate și separat, nu doar la pachet în Magazin online .

Detalii aici cum puteți cumpăra cu 20% reducere.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

Vă invit să urmăriți blogul pentru noutăți:

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s