Cum se poate susține tratarea dependențelor cu uleiuri esenţiale

O persoană cu o dependență este cineva care nu își poate controla acțiunile legate de o anumită substanță (alcool, droguri, consumul de medicamente) sau de un anumit comportament (jocuri de noroc, internet). Subordonează toate domeniile vieții sale acestor acțiuni, neglijând complet factori importanți precum familia, cariera (deși trebuie menționat că și munca poate fi o dependență ) și sănătatea. Dependența este atunci când cineva efectuează în mod compulsiv aceste comportamente din nou și din nou, nu le poate controla și au un efect dăunător asupra persoanei și mediului înconjurător în general.

Este important de reținut că nu toate activitățile pe care cineva le repetă des creează dependență. Activitățile plăcute sunt esențiale pentru sănătatea mintală. Acestea activează centrul de recompensă al creierului și ajută la procesarea diferitelor evenimente negative de viață, adaugă culoare rutinei zilnice și fac viața echilibrată și fericită. O activitate devine patologică atunci când preia persoana, care nu poate spune nu, nu o poate lăsa deoparte, chiar și în cazul altor sarcini, mai importante.

Cauzele genetice, biologice și de mediu pot fi în spatele dezvoltării dependenței. Datorită caracteristicilor înnăscute, oamenii pot fi susceptibili la dependență în diferite grade. Dintre cauzele sale psihologice, cele mai frecvente sunt stresul, diversele evenimente negative de viață și anxietatea continuă asociată acestora, pe care individul dorește să le depășească. Dependența se poate dezvolta prin stimularea continuă a sistemului de recompensă al creierului, datorită căutării euforiei (de exemplu, amfetaminele) sau datorită evadării continue de la gândurile negative (de exemplu tranchilizante).

Cele mai cunoscute forme de dependențe

 • Dependența de droguri;
 • Dependența de alcool;
 • Dependența de tutun;
 • Dependența de cafea;
 • Dependența de internet;
 • Dependența de jocuri de noroc 
 • Dependența de jocuri video;
 • Dependența de cumpărături;
 • Dependența de mâncare;
 • Dependența de sex;
 • Dependența de sport. 

Beneficiile uleiurilor esențiale în tratamentul dependențelor

Există multe programe și profesioniști care pot ajuta cu recuperarea dependenței și trebuie apelat la forma de ajutor de care este nevoie. Unele sugestii utile pentru recuperarea dependenței includ găsirea unui grup de sprijin, evitarea declanșatorilor, distragerea atenției cu hobby-uri, exerciții fizice regulate, mâncare sănătoasă și stabilirea obiectivelor. Toate aceste lucruri pot face diferența și pot fi de ajutor pe drumul spre schimbare. Chiar dacă se urmează toate liniile directoare subliniate de un program sau de un profesionist din domeniul sănătății, drumul către recuperarea după dependență poate fi totuși lung și dificil; dar este posibil. Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor pe această cale.

Nu este întotdeauna ușor să acceptăm partea emoțională a lucrurilor, dar unul dintre lucrurile pe care le putem folosi sunt uleiurile esențiale pentru a ajuta la crearea unui sentiment de calm și bunăstare sau pentru a promova un mediu înălțător.

Uleiurile esențiale pot fi parte integrantă din tratamentul dependenței, o formă de terapie care pot ajuta pacientul pe drumul către o viață fără dependență. În cazul în care pacientul se află deja sub un tratament, este necesară consultarea cu medicul.

 • Întăreste sistemul imunitar
 • Îmbunătățeste sănătatea pielii
 • Oferă o atmosferă înălțătoare
 • Reduce stresul și anxietatea
 • Induce calmul și ajută la un somn de calitate
 • Reduce inflamația sinusurilor
 • Reduce durerea cronică

Uleiuri esențiale care susțin procesul de renunțare la dependențe

Deoarece fiecare ulei esențial poate provoca un răspuns diferit, conceptul dōTERRA Essential Aromatics System se bazează pe chimie. Fiecare amestec de ulei din sistem este alcătuit din substanțe chimice de bază compuși care sunt clasificați în categorii.
Aceste amestecuri de uleiuri au fost concepute pentru a obține un profil chimic unic. În cele mai multe cazuri, uleiurile esențiale pot fi clasificate ca având fie arome înălțătoare, fie calmante. Folosind grupuri distincte de uleiuri esențiale, Essential Aromatics System se bazează pe categorii specifice de plante pentru a sprijini răspunsurile, bazate ale componentelor chimice incluse în fiecare ulei esențial.

Adaptiv Amestec de uleiuri esențiale care binedispun și calmează în același timp. Ajută mintea și corpul să își păstreze echilibrul. Folositor în orice tip de dependență.

Bergamot Antidepresiv, util in orice fel de adictie, echilibrează comportamentele, ușurează tensiunile și rărește sau elimină riscul de apariție a recurențelor.

Black Pepper Scade dorința de a fuma, ajută la circulația sângelui, substanțele se elimină mai rapid, crește oxigenarea celulară și nivelul de serotonină.

Clove Marește activitatea glandelor suprarenale și ușurează confuzia, stresul, teama, îndoiala.

Grapefruit Ajută la stoparea poftelor, fie pentru zahăr, alcool sau alte substanțe. Crește capacitatea corpului de a regla metabolismul și de a menține nivelurile necesare de serotonină în organism pentru o hrănire adecvată a corpului. Accelerează recuperarea pacienților dependenți de substanțe.

Frankincense Permite conectarea cu Divinitatea, ridică barierele impuse de minte, ajutându-i pe care îl folosesc să se simtă iubiți și protejați.

Lavender Renumit pentru proprietățile sale de relaxare, induce sentimente de calm, crește capacitatea comunicării. Este esențial pentru somn, îmbunătățește considerabil odihna. Util în orice tip de dependențe.

Lemon Elimină formele de confuzie, gestionând oboseala. Ajută la eliminarea mai rapidă a substanțelor nocive și crește nivelul de energie. Ajută orice tip de adictie.

Lemongrass Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, ajută în caz de greață, diaree ( efecte adverse ale abstinenței ). Eficace în dependența de nicotină.

Melissa Îi încurajează pe cei care-l folosesc să se elibereze de tot ce îi împiedică ca să își atingă potențialul maxim.

Peppermint Vine in ajutor prin eliminarea poftei care poate duce la o recădere. Poate fi difuzat în apropierea persoanei care are nevoie de suport. Ameliorează senzația de greață, are un efect calmant și răcoritor. Îmbunătățește claritatea mentală și aduce bucurie. Util în cazul dependențelor de substanțe, jocuri, sex.

Rosemary Crește claritatea mentală și ușurează tranziția între perioada de dependență și cea abstinență. Crește dorința de renunțare și favorizează deschiderea către nou.

Roman Chamomille Ajută la ameliorarea simptomelor de neputință, elimină anxietatea. Calmează stomacul, mărește capacitatea de eliminare a toxinelor. Excelent în dependențe de droguri.

Sandalwood Are un efect calmant puternic, care poate ușura trecerea de la dependență la libertate.

Zendocrine Amestec de detoxifiere cu capacitate de a susține funcționarea sănătoasă a ficatului și a rinichilor, ajută la curățarea corpului de toxine și radicali liberi care pot încetini sistemele organismului. Aliat de încredere în cazul dependențelor de substanțe și alcool.


Utilizarea uleiurilor esenţiale este simplă, intuitivă și deosebit de satisfăcătoare. Cu toate acestea, numeroasele uleiuri esenţiale disponibile, alături de combinaţiile infinite între ele și aplicaţiile lor pentru sănătate pot fi copleșitoare pentru începători.

Produsele descrise aici nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală. Utilizarea unuia dintre produse nu înlocuiește o vizită la medic.

Uleiurile de mai sus, în in orice variantă, pot fi cumpărate și separat, nu doar la pachet în Magazin online .

Detalii aici cum puteți cumpăra cu 20% reducere.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

Vă invit să urmăriți blogul pentru noutăți:

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s