Horoscopul Chinezesc 2023: Anul Iepurelui de Apă- Recomandări esențiale pentru fiecare zodie

Conform horoscopului chinezesc anul 2023 începe pe 22 ianuarie 2023 și se va încheia pe 9 februarie 2024. În această perioadă ne vom afla sub guvernarea Iepurelui de Apă.

Culoarea predominantă va fi negru, dar, printre culorile norocoase ale anului se vor număra inclusiv bleumarin și albastru.

Anul Iepurelui de Apă va fi o perioadă liniștită și armonioasă, pentru că și Iepurele este un animăluț blând, pufos și afectuos. Iepurii sunt familiști și se dedică mult celor dragi, prin urmare, în acest an trebuie să acordați mai multă atenție persoanelor apropiate. Venus va contribui, la randul ei, la schimbări plăcute pe plan personal și pentru multe zodii va fi o perioadă favorabilă pentru căsătorie sau nașterea unui copil. Apa, fiind un element flexibil, va ajuta la soluționarea diplomatică a oricăror neînțelegeri și conflicte.

Horoscopul chinezesc este foarte diferit de cel occidental: în China cele douăsprezece zodii au cicluri anuale. În China, este foarte important cine s-a născut în ce an, deoarece dictează care este horoscopul. Este suficient să spui anul nașterii, iar chinezii vor ghici imediat cărui zodie îi aparții.

Centurile cerești ale horoscopului chinezesc au fost numite după animale. În ordine: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc . 

Horoscopul chinezesc datează de mii de ani, așa că, din moment ce nu există înregistrări scrise despre crearea sa, originile sale sunt obscure. Cu toate acestea, multe povești și mituri au supraviețuit prin tradiția orală.

Horoscop chinezesc 2023

Legenda Horoscopului Chinezesc

Împăratul ceresc, care trăia în rai, a invitat într-o zi animalele la un concurs și a anunțat că va numi o centură din primele douăsprezece. Participanții au trebuit să călătorească de-a lungul unui drum și apoi să traverseze un râu cu un curent puternic la sfârșitul cursei. Pisica și șobolanul erau încă prieteni la acea vreme, dar toată lumea știa că nu sunt buni înotători. Șobolanul s-a întors către bou, care a fost de mare ajutor și a acceptat să ducă cele două animale mici pe spate pe cealaltă parte. Dar în timpul plimbării, pisica și șobolanul s-au certat despre care dintre ei era mai viclean, iar în plină ceartă rozătoarea și-a împins prietenul în râu. Potrivit chinezilor, atunci pisicile urau apa. În timp ce boul a ajuns pe partea cealaltă, șobolanul a sărit de pe spate și a ajuns primul la linia de sosire. Pe al doilea a alergat boul, urmat de tigru. Iepurele a trecut râul agățat de un buștean și a câștigat locul al patrulea. Al cincilea a venit dragonul, care era singura creatură mitică dintre participanții la competiție și chiar putea zbura. Domnitorul l-a întrebat curios, cum a putut să ajungă la destinație atât de încet? Dragonul a răspuns că pe drum a zburat peste un teren agricol afectat de secetă, unde situația era atât de rea încât a trebuit să se oprească pentru a face ploaie. Calul a fost nepăsător și a observat abia înainte de linia de sosire că șarpele a călătorit prin coadă pe tot parcursul cursei. Apoi și-a dat din coadă de furie, aruncând astfel șarpele înainte, care, înaintea lui, a ajuns la linia de sosire pe locul șase. După ei a venit capra braț la braț cu maimuța și cocoșul, care nu puteau trece decât în echipă puternicul râu curent. Câinele era al unsprezecelea, care a fost chestionat de domnitor: de ce era atât de lent dacă era unul dintre cei mai buni înotători. Animalul a răspuns că nu s-a scăldat de mult, așa că a zăbovit în râu mult timp și s-a bucurat de apa răcoritoare. După multă vreme, porcul a intrat ultimul, iar împăratul l-a întrebat unde a stat atât de mult, la care i-a răspuns că i s-a făcut foarte foame în timpul cursei, și a adormit după ce a mâncat, adică s-a făcut atât de prost pentru că de lenea lui. La scurt timp după porc a apărut și pisica, care a reușit să iasă din râu cu mare dificultate, dar era deja prea târziu, pentru că cele douăsprezece locuri fuseseră alocate până atunci. De atunci, șobolanul și pisica au devenit dușmani veșnici. și savurat apa răcoritoare. După multă vreme, porcul a intrat ultimul, iar împăratul l-a întrebat unde a stat atât de mult, la care i-a răspuns că i s-a făcut foarte foame în timpul cursei, și a adormit după ce a mâncat, adică s-a făcut atât de prost pentru că de lenea lui. La scurt timp după porc a apărut și pisica, care a reușit să iasă din râu cu mare dificultate, dar era deja prea târziu, pentru că cele douăsprezece locuri fuseseră alocate până atunci. De atunci, șobolanul și pisica au devenit dușmani veșnici. 

Chinezii cred că toată lumea „moștenește” caracteristicile animalului căruia îi aparține acel an.

Caracteristici generale zodii

Șobolan: Sunt carismatici, așa că își pot găsi cu ușurință o poziție, chiar și într-o poziție de conducere. Sunt inteligenți și vicleni, se adaptează la noile condiții extrem de rapid.

Bou: Cei născuți în acest an sunt extrem de răbdători, au o fire bună și au o mare etică în muncă. Un mediu familial echilibrat este important pentru ei și pot deveni părinți extrem de devotați și grijulii.

Tigrul: Tigrului ii este greu sa se odihneasca, se lupta constant, dar in acelasi timp este deschis la lucruri noi, vrea sa exploreze lumea. El nutrește adesea sentimente ambivalente, este uneori generos cu prietenii săi și apoi nu le caută compania ani de zile.

Iepure: Cei născuți în acest an sunt foarte educați, politicoși și rezervați. Prin natura lor, ar deveni buni diplomați și politicieni, pentru că câștigă ușor simpatia altor oameni.

Dragon: Dragonii sunt plini de viață, extrem de carismatici și, în general, norocoși. Sunt prieteni excelenți, te poți baza mereu pe ei și sunt loiali.

Șarpe: Oamenii născuți sub acest semn sunt extrem de receptivi la arte, îi găsesc atractivi datorită naturii lor bune și sunt, de asemenea, inteligenți. Sunt întotdeauna plini de compasiune și de ajutor.

Cal: Acești oameni sunt iubitor de libertate și foarte iute la minte. În general, le place să fie în centrul atenției și le place să fie lăudați pentru abilitățile lor.

Capra: Sunt extrem de creativi și – ca și cei născuți sub semnul șarpelui – sunt atrași de diferite arte. Au nevoie de companie și își fac prieteni cu ușurință datorită naturii lor bune.

Maimuță: În general, se caracterizează prin faptul că sunt foarte deștepți și educați. Mulți dintre ei aleg o carieră academică. Nu se tem de provocări și vor păstra secretele care le-au fost încredințate, dacă este necesar, chiar și pentru toată viața.

Cocoșul: Sunt foarte vioi, gălăgioși și, la fel ca cei născuți sub semnul calului, le place să fie și în centrul companiei. Au un bun simț al modei. Un aspect impecabil, bine îngrijit este important pentru ei.

Câine: Persoanele născute sub acest semn sunt toți foarte loiali. Ei sunt capabili să gândească clar într-o situație critică. Sunt atenți la sentimentele celorlalți, sunt foarte simpatici, mai ales când cineva a fost tratat nedrept.

Porc: Acești oameni sunt practic timizi, le place să lucreze în fundal. Le este greu să se deschidă către ceilalți, dar dacă acest lucru se întâmplă o dată, atunci persoana și-a câștigat un prieten cald, amabil și atent în persoana celui născut sub semnul porcului.

horoscop

Aromaterapia este diferită pentru fiecare. Dacă înțelegem câteva dintre caracteristicile comune asociate semnului zodiacal, ne putem alege uleiurile esențiale care duc la starea noastră de bine emotională și fizică.

Sper că aceste amestecuri vă vor ajuta și vă vor oferi un sentiment de confort și sper că vor servi drept sursă de inspirație pentru găsirea uleiurilor esențiale și a amestecurilor care funcționează cel mai bine.


Utilizarea uleiurilor esenţiale este simplă, intuitivă și deosebit de satisfăcătoare. Cu toate acestea, numeroasele uleiuri esenţiale disponibile, alături de combinaţiile infinite între ele și aplicaţiile lor pentru sănătate pot fi copleșitoare pentru începători.

Uleiurile de mai sus, în in orice variantă, pot fi cumpărate și separat, nu doar la pachet în Magazin online .

Detalii aici cum puteți cumpăra cu 20% reducere.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

Vă invit să urmăriți blogul pentru noutăți:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s