Îngrijirea de sine – cum poți să ai grijă de tine fără să te coste nimic

Mulți dintre noi am fost crescuți să credem, dacă ne îngrijim sau punem propriile nevoi pe primul loc este un lucru egoist. Dacă nu o facem, ne putem simti epuizați fizic, mental sau emoțional și neapreciați.

De multe ori simtim nevoia să ne justificăm de ce ne odihnim, de ce ne oferim un răsfăț sau de ce iesim la o plimbare lungă.

Trebuie să ne facem timp să ne reîncărcăm cu atâta dragoste, măcar cu cât putem oferi celorlalți. Dacă ne îngrijim, practic umplem rezervorul cu combustibil și ne reîncărcăm cu energie.

Îngrijirea de sine poate avea multe forme și este diferită pentru fiecare. Nu există modalități corecte sau greșite, putem să implementăm o rutină, sau un răsfăț ocazional. Suntem unici, la fel și practica de îngrijire personală.

Îngrijirea de sine este extrem de importantă și este ceva pentru care toată lumea ar trebui să își facă timp, pentru a avea o viață sănătoasă, pozitivă și echilibrată.

Mulți evită sau se abat de la îngrijirea de sine, deoarece presupun că este scump și o aseamănă cu lucruri fastuoase precum vacanțele, centrul spa sau o zi plină la cumpărături.

Am adunat 20 de moduri simple prin care putem aduce îngrijirea de sine în viața noastră, gratuit. Se pot face zilnic, săptămânal sau lunar pentru a ne asigura că avem mindset-ul potrivit.

Ca mamă, femeie muncitoare, studentă și așa mai departe, este ușor să te pierzi în viata aglomerată. Când programul tău este compus din liste de activități, este ușor să uiti să-ți rezervi timp pentru tine. Cu toate acestea, este important să-ți dedici puțin timp în fiecare zi pentru tine. Dacă nu iti acorzi timp să reflectezi și să te reîncarci, îți vei pierde energia pentru a fi prezent în viața ta.

Deci iată provocarea mea: de ce sa nu începem astăzi ? Împreună.

Fișierul cu 20 de idei se poate descărca aici:

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s