Aromaterapia și romantismul – uleiuri esenţiale care ating inima

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai mari sărbători ale epocii moderne, însă știm că este posibil și necesar să oferim și să primim iubire în fiecare zi a anului.

Ziua Îndrăgostiților – o sărbătoare a iubirii, îngrijirii, tandreței, fricii, dreptății. Aceasta este ziua exprimării și admiterii emoțiilor. Ziua în care chiar și cea mai timidă și mai indecisă persoană poate spune totul fără să scoată un cuvânt.

Dacă nu ai cu cine să sărbătorești, dacă nu există absolut nimeni la orizont cu care să poți petrece chiar și doar o seară plăcută, cel mai bine este să-ți petreci timpul cu prietenii, sau ia o carte, fă-ți o baie relaxantă acasă, cumpără o sticlă de vin bun și întinde-te pe canapea. Viața ta poate fi frumoasă și completă și fără el/ea. Esti la fel de mult un miracol ca și alți oameni, iar puțină bucurie adusă în această zi nu a rănit niciodată pe nimeni .

Top uleiuri pentru momente romantice

Aromele care promovează dorința, fertilitatea și practicile conexe au fost întotdeauna prezente în istoria noastră. Există plante ale căror esențe sunt îmbătătoare. Chiar și egiptenii antici au recunoscut acest lucru și au folosit uleiuri esențiale pentru a spori sănătatea, frumusețea, fertilitatea, masculinitatea și, desigur, dorința. Ei știau foarte bine să folosească uleiurile și alte substanțe aromatice pentru a crește pasiunea, iar aceste cunoștințe au fost, din fericire, transmise și răspândite rapid în întreaga lume.

Cercetările moderne de astăzi au confirmat că uleiurile esențiale pot afecta sistemul limbic al creierului. S-a observat că anumite uleiuri esențiale provoacă răspunsuri emoționale specifice și repetabile. 

Ce uleiuri esențiale sunt cele mai bune pentru a trezi pasiunea?

Rose. Trandafirul deschide inima și sufletul. Regina florilor face inima să înflorească și ne face receptivi la iubire. Uleiul esențial de trandafir calmează bătăile inimii. Aduce mintea și corpul în armonie, trezește un sentiment de tandrețe și nevoia de a te preda pe tine însuți. Puterea liniștitoare a uleiului atenuează sentimentele negative precum gelozia și frica de pierdere.

Ylang Ylang. Mirosul dulce, moale și floral al ylang-ylang-ului îl face favorit printre parfumurile romantice. Ylang Ylang îmbunătățește relațiile , cel mai bine difuzat înainte de o seară romantică pentru a crea starea de spirit.

În Indonezia, florile de ylang ylang sunt adesea presărate peste patul conjugal. Ylang Ylang este extrem de eficient pentru calmare și relaxare, poate ajuta la eliberarea de furie, tensiune și iritabilitate. Se spune că poate promova eliberarea diverșilor hormoni și astfel are un efect direct asupra stării noastre de spirit. Dacă îl absorbim prin piele sau prin aerul pe care îl respirăm, uneori poate stimula nivelul serotoninei și endorfinelor. 

Jasmine. Are un parfum cald, exotic și floral care relaxează, calmează, în același timp revigoreazâ și sporește încrederea în sine. Iasomia are un efect pozitiv asupra  pielii și este folosită în mod tradițional în momentele romantice, precum și pentru a echilibra energia feminină din organism. Iasomia lucrează armonios împreună cu ylang-ylang, trandafir și lemn de santal. Uleiul de iasomie este capabil să stimuleze simțurile și să crească dorința. Se poate aplica cel mai bine cu un roll-on pe gât, după urechi, încheieturi și pe inimă. 

Sandalwood. Ulei masculin și spiritual, emană un parfum dulce, care încălzește sufletul, creează armonie și transmite siguranță.  Lemnul de santal are o aromă delicată, dulce, caldă și lemnoasă, care este atât senzuală, cât și romantică , recomandată special bărbaților. Folosit inițial pentru sărbători religioase și meditație, împrospătează și relaxează în același timp. În domeniul îngrijirii pielii, este foarte apreciat pentru proprietățile sale hidratante și hrănitoare. Lemnul de santal este deosebit de atrăgător pentru femei, nu degeaba este conținut în multe parfumuri pentru bărbați.

Clary Sage. Uleiul esențial de salvie ridică inima și hrănește spiritul, poate permite inspirației creative să curgă liber. Cunoscut că ajută și la sănătatea reproductivă a femeilor. Aprinde dragostea și pasiunea, eliberează inhibițiile, inspiră imaginația și sprijină cuplurile. Mirosul intens și picant stimulează producția de estrogen la femei. Acest lucru influențează propria notă a corpului lor.  

Geranium. Are un parfum floral care susține sănătatea femeilor, este atât calmant, cât și înălțător pentru minte și corp. Lăsați uleiul esențial de mușcată să deschidă comunicarea intimă.

Passion. Este un amestec pentru inspirație realizat din uleiuri esențiale condimentate și ierboase, care te vor ajuta să redescoperi entuziasmul vieții. S-ar putea să găsești curajul de a face lucruri pe care nu le-ai mai încercat înainte. 

Whisper Touch. Cu o aromă plăcută și caldă ca o șoaptă, după cum însuși numele o sugerează, lasă un parfum unic pe piele, creat prin contopirea a mai multe uleiuri esențiale. Uleiurile individuale din acest amestec te îmbie fiecare în felul său, însă împreună toate acestea reușesc să ofere un parfum cu totul distinct, remarcabil atât pentru purtător cât și pentru cei din jur. Considerate cele mai prețioase flori din industria parfumului, iasomia și ylang ylang-ul lasă un parfum floral încântător, care se îmbină armonios cu notele calde și aromate de paciuli, vanilie, scorțișoară și cacao, pentru un rezultat de neegalat în materie de complexitate și forță aromatică. 

Ginger. Ulei dulce si picant, condimentează momentele romantice, stimulând circulația și crescând deschiderea către partener.

Black Pepper. Ulei cald, favorizează circulația.

Cinnamon. Ulei esențial care încălzește, are aroma dulce și picantă, imbunătățește fluxul sanguin și circulația. Excelent pentru sistemul nervos.

Cardamon. Calmează sistemul nervos, ameliorează oboseala mentală, are un miros favorabil și aromat.

Patchouli. Oferă echilibru și calmare minții, corpului și spiritului, deschide inima și întărește simțurile.

Lavender. Favorizează sentimenetele de pace, calm și relaxare. Este un ulei liniștitor, ne pregătește pentru momente liniștite.


Utilizarea uleiurilor esenţiale este simplă, intuitivă și deosebit de satisfăcătoare. Cu toate acestea, numeroasele uleiuri esenţiale disponibile, alături de combinaţiile infinite între ele și aplicaţiile lor pentru sănătate pot fi copleșitoare pentru începători.

Produsele descrise aici nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală. Utilizarea unuia dintre produse nu înlocuiește o vizită la medic.

Uleiurile de mai sus, în in orice variantă, pot fi cumpărate și separat, nu doar la pachet în Magazin online .

Detalii aici cum puteți cumpăra cu 20% reducere.

Produsele descrise aici nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.
Utilizarea unuia dintre produse nu înlocuiește o vizită la medic.

Dacă aveți întrebări, mă puteți contacta completând formularul de mai jos. Numele și adresa de mail nu vor fi publice.

Vă invit să urmăriți blogul pentru noutăți:

Un gând despre „Aromaterapia și romantismul – uleiuri esenţiale care ating inima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s