Cum să-ți asculți intuiția

De multe ori nici nu ne gândim la intuiția noastră, nu o folosim suficient. Nici nu de dăm seama cât de simplă ne-ar fi viața dacă ne-am folosi mai mult intuiția.

Intuiția este practic un GPS, un sistem propriu de ghidare intern.

Ce este intuiția ?

Conform DEX:

  • Capacitatea conștiinței de a descoperi, pe cale rațională (în mod spontan), esența, sensul unei probleme, al unui obiect.
    • diferențiere Capacitatea gândirii de a descoperi nemijlocit și imediat adevărul pe baza experienței și a cunoștințelor dobândite anterior, fără raționamente logice preliminare.
  • Descoperire bruscă, neașteptată, a unui adevăr, a unei soluții etc.
    • Inspirație, presentiment.sinonime: inspirație presentiment
    • Pătrundere instinctivă în esența unui lucru.sinonime: instinct

Sufletul nostru știe exact cine suntem, care este menirea noastră, ce căutăm pe lumea aceasta. Sufletul este în permanență actualizat cu fiecare dorință sau intenție nouă și cu fiecare experiență de viață.

Sufletul este cel care ne reamintește și ne trimite în mod regulat informații despre sentimentele și emoțiile noastre.

Acel dor etern pentru un suflet pereche, dorul de a călători sau de a trăi la Paris, îndemnul de a avea copii, chemarea de a scrie o carte, de a picta, de a…. Acestea sunt părți din sufletul nostru și sunt „destinațiile dorite” programate în GPS -ul nostru interior.

Sistemul nostru de ghidare interior este cel mai precis instrument de navigatie pe care îl avem, este construit unic, potrivit doar pentru nevoile noastre. Dacă-l urmăm, o să fim ghidați pe ruta cea mai bună. Noi atragem tot ce avem nevoie pentru a trăi o viață magică, urmând pur și simplu indicatoarele.

Dacă ne focusăm la dorințele noastre fără să ne conectăm GPS-ul nostru interior, adică sufletul, ne simțim copleșiți, confuzi. Ascultăm opiniile altora, avem credințe învechite, apar fricile care nu ne ajută, ne simțim pierduți și nu știm pe ce cale să pornim, nu suntem siguri care este calea cea bună și nici nu știm cum ajungem acolo.

Cum ne putem conecta la GPS-ul nostru interior?

Conexiunea poate fi puternică și clară dacă avem gânduri pozitive. Gândurile negative ne bruiază antenele și primim mesaje confuze, ne creează sentimente și emoții care ne pot afecta corpul. Nu este ușor, dar trebuie să ne antrenăm să privim doar aspectele pozitive în situațiile în care ne aflăm. Dacă începem să ne simțim bine, înseamnă că nu mai avem antenele bruiate și primim semnalele corecte.

Sufletul, GPS-ul nostru intern comunică cu noi în fiecare moment al vieții. Dacă avem de luat o decizie, trebuie să ne gândim care sunt posibilitățile noastre și cum ne-am simți dacă am alege una din acele căi. Când ne simțim mai bine ? La care dintre posibilele căi ? Ne scoate din zona noastră de confort și totuși simțim că este drumul corect ? Sunt situații, când intuim, că una din căi nu este cea corectă, chiar dacă pe moment nu ne dăm seama din ce cauză.

Dacă alegem intotdeauna calea, pe care o intuim corectă și ne simțim bine când ne gândim la ea, putem fi siguri, că este cea corectă. Chiar dacă în acel moment habar nu avem cum să ajungem acolo.

Intuiția nu pare a fi ceva logic sau rațional. Dacă ne ascultăm intuiția, poate că o să simțim în acel moment, că alegera noastră nu are sens.

Câteodată mintea noastră ne va spune „nu îți permiți financiar!”, „o să sfârșești singură !”, „nu vei găsi un loc de muncă mai bun !”. Si totuși, intr-un mod inexplicabil, noi ne vom simți bine când vom lua decizia corectă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s