5 bariere mentale care ne împiedică să slăbim


Ne luptăm să slăbim, să facem mișcare și să facem schimbări în stilul de viață.

Ne dorim schimbarea, dar câteodată ne confruntăm cu câteva bariere mentale.

Cum putem să le depășim?

1. Procesul de slăbire este prea dureros

Ne concentrăm prea mult pe proces și prin ce trebuie să trecem, în loc să ne concentrăm pe rezultat. Nu trebuie să ne așteptăm la rezultate spectaculoase încă din prima zi. Trebuie să începem să facem zilnic pașii pentru a merge mai departe.

Mulți renunță la un program de exerciții sau la o dietă la fel de repede cum au început-o, fiindcă așteaptă rezultate după prima săptămână. Dar este nevoie de timp și de pași constanți pentru a vedea rezultate și a atinge scopul.

2. Discuții negative cu propriul sine

Foarte repede găsim scuze și ne convingem sinele, de ce nu ar trebui să ne apucăm de o dietă sau de exerciții. Acesta este motivul pentru care renunțăm ușor.

Trebuie să fim atenți: conversațiile cu propriul sine trebuie să fie într-o notă pozitivă.

3. Atitudinea și punctul de vedere

Trebuie să ne schimbăm atitudinea față de dietă și exerciții fizice.

În loc să enumerăm toate motivele pentru care nu dorim să mergem la sală, trebuie să facem o listă cu motivele pentru care o facem.

Un exemplu: „nu vreau să merg la sală pentru că sunt prea obosit” poate fi înlocuit cu „vreau să merg la sală pentru că îmi va da energie și mă voi simți grozav”.

4. Sentimentul de automulțumire, completare

Poate că există un motiv pentru care nu ne putem da jos de pe canapea și nu ne putem controla mâncatul în exces.

In loc să facem ceva contraproductiv pentru pierderea în greutate, trebuie să ne oprim și să ne gândim cu ce ne ajută aceea acțiune emoțională.

Mâncăm pentru că ne aduce consolare pe care nu îl primim în alte domenii ale vieții noastre? Poate că există ceva de care suntem îngrijorați și mâncatul ajută la calmare ? Oricare ar fi, trebuie să ne rezolvăm problemele în loc să mancăm. Nu numai că ne va ajuta să ne echilibrăm sănătatea, ci și viața.

5. Nu avem suficient timp pentru exerciții fizice

Cu toții folosim această scuză. Dar este o scuză rațională? Nu suntem suficient de importanți pentru a merita viața la care am visat mereu? Trebuie să ne planificăm timpul pentru exerciții fizice în așa fel încât, nici să nu ne gândim să o anulăm sau să o reprogramăm.

Noi trebuie să trăim cu corpul nostru. S-ar putea să credem că nu avem timp să facem exerciții, dar nu avem timp nici să ne îmbolnăvim!

Trebuie să analizăm propriile bariere mentale. Putem căuta un motiv pentru care dorim să fim în formă și sănătoși și să o conectăm cu o puternică dorință emoțională. Emoțiile sunt cele care îi determină pe oameni să facă ceea ce fac.

Motivul pentru care vrem să arătam bine va funcționa probabil pentru puțin timp, dar dacă nu începem să vedem rapid rezultatele, motivația se va epuiza în curând.

Ce prețuim în noi și în viața noastra? Un exemplu de motiv emoțional puternic poate fi prețuirea unei vieți energetice lungi și sănătoase, care ne va aduce fericire și o conexiune mai puternică cu ceilalți.

Hai să începem schimbarea astăzi !

Citeste si: Cum se poate susține tratarea dependențelor cu uleiuri esenţiale

Citeste si: Sănătate emoțională prin aromaterapie

Citeste si: Echilibru între trup și suflet – Uleiuri esențiale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s